Canberra’da Kürtler Türk devletini protesto etti

Avustralya’nın başkent Canberra’da yaşayan Kürtler, Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah saldırılarına karşı bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen eylem Federal Parlamento önünde gerçekleşti.

DKTM Eşbaşkanı Gülê Ros, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ile Avrupa ve Avustralya hükümetlerinin sessizliğine tepki gösterdi.

Türk devletinin bu sessizlikten yararlanarak kimyasal saldırılarla toplu katliamlar yaptığını belirten Ros, OPCW başta olmak üzere uluslararası kurumları görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Eylem tertip komitesinden Brusk Aeiveri, uluslararası toplumu Türk ve İran devletlerinin Kürt halkına yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmamaya çağırdı.

Gerillalara karşı dünyanın gözleri önünde kimyasal silahlar kullanıldığını belirten Aeiveri, “Dünya bu vahşete sessiz kalıyor” diye tepki gösterdi.

Yeşiller Partisi Dışilişkiler Sözcüsü Senatör Jordon Steele-John ve Senatör David Shoebridge, eylemcileri ziyaret ederek dayanışmalarını ifade etti.

Kürt halkının dostları olduklarını belirten senatörler, kimyasal saldırıları kınayarak bu saldırıları parlamentonun gündemine taşıyacaklarını söyledi. Senatörler ayrıca PKK’nin yasaklı örgütler listesinden çıkarılması için de başvuracaklarını belirtti.

Sosyalist İttifak adına Paul Oboohow, gerillaya karşı kimyasal silah saldırılarının araştırılması gerektiğini belirterek, Avustralya hükümetini uluslararası alanda sorumluluk almaya çağırdı.