CDK-F ara dönem kongresini gerçekleştirdi

Çok sayıda Fransız temsilci ve CDK-F bileşen temsilcilerinin katıldığı CDK-F ara dönem kongresinde “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi temelinde soykırım saldırılarına cevap olunması kararlaştırıldı.

CDK-F 10. ARA DÖNEM KONGRESİ

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) 10. dönem ara kongresini başkent Paris’te bulunan Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya Fransa’nın 18 merkezinden meclis ve komün üyelerinden yaklaşık 300 delegenin yanı sıra 19. Bölge Belediyesi Başkan Yardımcısı François Béchieau, Fransa Senatosu Üyesi Rémi Féraud, Paris Milletvekili adayı Pouria Amirshahi, Paris Belediye Meclis Üyesi Geneviève Garrigos ve 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard katıldı.

Kongrenin yapıldığı salona Paris’te katledilen Kürt devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Evîn Goyî, Mîr Perwer, Abdurrahman Kızıl ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve “Ji Abdullah Öcalan re azadî ji pirsgirêka kurd re çareseri“ yazılı pankart asıldı. 

Toplantı şehit Şexmûs Milazgir şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı. Ardından CDK-F eş başkanları Şahin Polat ve Xanê Akdoğan halkı selamladı.

Kongreye katılım sağlayan Fransız dost kurum temsilcilerinin de söz aldığı toplantı, siyasi gündem değerlendirmeleriyle devam etti. 

Kongrede, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin mutlak suretle başarıya ulaşılması temel gündemi oluşturdu. Bakurê Kurdistan’da irade gaspına karşı halkın tutumunun selamlandığı kongrede, bu direnişin Türk devletinin her alandaki soykırım saldırılarına karşı daha fazla geliştirilmesinin önemine değinildi.

Kongrede, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik kimyasal silah saldırıları, Kürt halkının onuruna karşı işlenmiş bir soykırım suçu olarak değerlendirildi ve yeni dönemde temel hedefin, saldırılar karşısında muazzam direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası etrafında çember oluşturmak olduğu kaydedildi. Fransa'nın Kürt soykırımını destekleyen politikalarının da teşhir edildiği kongrede,  Türk devletinin uyduruk gerekçelerle sunduğu dosyaların bahane edilerek Kürt yurtseverlerin evlerinin basılması, kurumlarının kriminalize edilerek meşru mücadelesinin bastırılmak istenmesine karşı yeni dönemde sonuna kadar mücadele edileceği belirtildi.

Kongrede, “Kürt halkı meşru bir savaş yürütmektedir. Dünyanın her tarafında Türk devletinin faşist yönelimlerine karşı meşru bir direniş ortaya koymuştur. Yeni dönemde de üzerimize düşen görev ve sorumluluklar temelinde meşru mücadelemizi daha fazla yükseltip Kurdistan halk devriminin etrafında daha fazla örgütleneceğiz”  mesajı verildi.

Toplantı, yeni dönemde seçilen çeşitli komisyon üyelerinin halkı selamlamasından sonra “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.