CDK-F’den Maxmur ve Şengal için acil eylem çağrısı

CDK-F, Türk devletinin bugün Maxmur ve Şengal’e yönelik saldırılarına karşı Fransa’da yaşayan Kürdistanlıları acil eyleme geçmeye çağırdı.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Türk devletinin Maxmur ve hemen ardından Şengal’e yönelik Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamayla, soykırımcı zihniyete karşı tepki göstermeye çağırdı.

CDK-F yaptığı çağrıda, “İşgalci Türk devletinin SİHA ile Maxmur ve Şengal’e saldırıları devam ediyor. Bugün Maxmur’da Rustem Cûdî Mülteci Kampı’na saldırısı sonucu Ebû Zêyd Ebdullah Ubêyd adlı bir sivil katledildi. Saldırılarını aralıksız sürdüren Kürt düşmanı devlet, kadın, yaşlı, çocuk demeden Kürdistanlıları katletme hedefli saldırıyor.
Saldırı altında olan Maxmur, Şengal ve sınır bölgesindeki birçok sivil yerleşim merkezi ciddi bir katliam tehlikesi ile karşı karşıyadır. Son aylarda onlarca sivil yerleşim merkezine benzer saldırılar gerçekleşmiş ve bu saldırılarda siviller katledilmiştir. Bu katliam saldırılarına karşı CDK-F olarak Fransa’da yaşayan tüm halkımızı oldukları yerde eyleme geçmeye ve Türk devletinin vahşetini Fransa kamuoyunda gündem yaparak teşhir etmeye çağırıyoruz.