CDK-F ve TJK-F’den 15 Ağustos çağrısı

CDK-F ve TJK-F, 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü dolayısıyla “Özgür önderlik, özgür kimlik, demokratik özerklik şiarı ile Kürdistan’ı savun” diyerek, Fransa’da yaşayan Kürdistanlıları yapılacak kitlesel eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Kürdistanlılar 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü nedeniyle alanlarda olacak. Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) adına yazılı açıklama yapıldı.

15 Ağustos’un Kürt halkı için dirilişin adı olduğu kaydedilen açıklamada, devamla şu ifadeler yer aldı: “38 yıldır verilen mücadele ile yaratılan değerler etrafından sarılma zamanıdır. Başta Önder Apo olmak üzere ve atılıma önderlik eden ölümsüz komutan Egîd şahsında bir kez daha tüm şehitleri anarken, 15 Ağustos atılımının yıl dönümünü kutluyoruz. 15 Ağustos Atılımı her türlü tasfiyeciliğe yanıt, aynı zamanda Apocu çizgide direnişin ve özgürlük tutkusunun sembolüdür. Bu nedenle Ağustos ayı Kürt halkının tarihinde atılım ve zafer ayıdır. Çünkü 12 Eylül faşist-askeri rejimine karşı 15 Ağustos 1984 Eruh ve Şemdinli eylemleri ile başlayan süreç, bir devrimci gerilla atılımı ve zaferi olma özelliği taşıyor.

38 yıl sonra böylesi bir atılımın yıl dönümünde Önder Apo üzerindeki tecrit koşulları ağırlaştırılırken, Kürt halkına karşı amansız savaş her yönlü devam etmektedir. 15 Ağustos ruhunu kuşanarak alanlarda olmak, Kürdistanı savunmak, özgür önderlik, özgür kimlik ve demokratik özerklik şiarı ile eylemleri sahiplenme zamanıdır. Fransa’da yaşayan Kürdistanlıları 15 Ağustos kapsamında yapılacak eylemlere ve etkinliklere kitlesel olarak katılmaya sahiplenmeye çağırıyoruz.”

13 AĞUSTOS’TAN İTİBAREN BAŞLIYOR

Fransa çapında eylemler 13 Ağustos tarihinden itibaren eylemlerin başlatılacak. Paris’te 13 Ağustos saat 17.00’te Gare Du Nord alanında başlayacak eylem, ardından Stalingrad meydanında miting biçiminde devam edecek. Aynı şekilde Marsilya, Rennes, Bordeaux, Strasbourg kentlerinde eylem ve etkinliklerin gerçekleşecek.