CDK-F ve TJK-F: Yarın hayatı durduralım, eyleme geçelim!

CDK-F ve TJK-F, kimyasal saldırılara karşı Fransa'da yaşayan Kürdistanlıları ve dostlarını yarın hayatı durdurmaya, eyleme geçmeye çağırdı.

CDK-F ve TJK-F, işgalci Türk devletinin gerillaya karşı yoğun bir şekilde kimyasal silah kullanmasına dair çağrı yaptı.

Yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"Kürt halkının evlatlarına dönük başlatılan vahşi saldırılar artık tüm dünyanın gözleri önünde bir katliama dönüştürülerek devam ettirilmek isteniyor. Medya Savunma Alanlarında aylardır süren işgal saldırıları esnasında defalarca kimyasal silah kullanıldığı, hem gerillanın yayımladığı görüntülerde hem de bölgede inceleme yapan bağımsız heyetlerce kuşku götürmeksizin kanıtlanmasına rağmen, OPCW, Avrupa Parlamentosu, Avrupa konseyi gibi kurumlardan ne bir kıpırdama ne de bir açıklama henüz yapılmamıştır. Adeta gözler kapanmış, kulaklar tıkanmış, diller lal olmuş, Kürt halkı ve evlatlarının kimyasal gazlarla zehirlenmesi seyrediliyor. Bunun kabullenilir, kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur.

Medya Savunma Alanları'na atılan kimyasal gazlar, Kürt halkının varlık ve yaşam hakkına atılıyor. Kürt halkı buna karşı kesinlikle direnecektir.

Bizler Fransa'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları olarak, insanlık vicdanı taşıyan herkese 22 Ekim Cumartesi günü her yerde hayatı durdurma ve eyleme geçme çağrısı yapıyoruz. Kürt gençlerinin nefesi kesilirken sessiz kalmak, izlemek vicdan sahiplerinin, insanlık onuru ve haysiyeti taşıyanların işi olamaz. Bu çerçevede yurtsever Kürdistan  halkını, tüm dostlarımızı ve demokratik, devrimci tüm kurumları hayatı durdurmaya, eyleme geçmeye, barbar ve faşist Türk devletinin savaş suçlarına karşı direnişe geçmeye çağırıyoruz."