CDK-F, TJK-F: Gerilla halkın onurudur, sessiz kalmayacağız

CDK-F ve TJK-F, "Türk devletinin imdadına ihanetçi KDP-Barzani Ailesi yetişmektedir. Gerilla halkın onurudur, onurumuzla oynanmasına sessiz kalmayacağız" dedi.

Fransa Demokratik Kürt Konseyi-CDK-F ve Fransa Kürt Kadın Hareketi-TJK-F, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkının en yiğit evlatları öncülüğünde yürütülen haklı mücadelesine karşı TC’nin işbirlikçiler eliyle dayattığı ihanet çizgisi KDP-Barzani adıyla eşdeş hale gelmiştir. Lozan'ın yüzüncü yılında 2023 hedefleri ve hayalperestlik ile yola çıkan AKP-MHP faşizmi gerillanın direnisine toslamış ve şu anda Türkiye beka sorunu yaşıyorken onun imdadına ihanetçi KDP ve Barzani Ailesi yetişmektedir. Gerilla halkın onuru, geleceğin teminatı iken onurumuz ve geleceğimizle oynanmasına kesinlikle sessiz kalmayacağız" denildi.

'KDP ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL TESLİMİYETİ TERCİH EDİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"NATO gücünü arkasına alıp kapitalist modernitenin en vahşi yüzünü gerillaya karşı yürüttüğü mücadelede çaresiz ve acizlik içinde kaldığında göstermiş olan TC’nin Güney Kurdistan'da her türlü işgaline sessiz kalan KDP-Barzani ihanet çizgisi, ihanetine her gün başka pratiklerle devam etmektedir."
Açıklamada, KDP-Barzani Ailesi'nin özgürlüğü, kadın öncülüğünü, direnişi değil de teslimiyeti, feodalizmi ve ihaneti tercih ettiği belirtildi.

HALKA DİRENİŞ ÇAĞRISI

Açıklamada şunlar da belirtildi:

"Oysa gerilla ve Özgürlük hareketi hiçbir çıkar gözetmeden Apocu fedai ruhla Kürt halkının haklı mücadelesini en çetin şartlarda canı pahasına sürdürmektedir.
Gerillaya ve Kürtlerin ulusal birliğine karşı hareket eden KDP-Barzani ihanet çizgisini mahkûm ediyor, kınıyor ve Başurlu Kürt halkımızın işgalci TC’ye köle ve hizmetkar konumuna getirmeye çalışan KDP-Barzani ihanet çizgisine karşı direnişe, özgürlük için verdikleri bedellere sahip çıkmaya ve ulusal birlik çerçevesinde ortak hareket etmeye, sömürgeciliğe karşı tekrardan direnişe çağırıyoruz. Aksi takdirde dün Saddam’in yaptıgı enfallerin daha beterlerini, yeni soykırımları TC AKP-MHP faşizmi yapacaktır."