Cenevre Üniversitesi'nde Abdullah Öcalan paneli yapılacak

Cenevre Üniversitesi'nde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a ilişkin panel düzenlenecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecrit ve izolasyon dördüncü yılına girerken dünya çapında Kürt dostlarının 10 Ekim'de başlattığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” hamlesi farklı etkinliklerle devam ediyor. Hamle kapsamında İsviçre’nin Cenevre kentindeki Cenevre Üniversitesi Berenstein Anfitiyatrosunda Cumartesi akşam saat 19.00’da "Kürt halkını özgürleştirmek için ne yapmalı" konulu bir panel düzenleniyor. Panele HDP geçen dönem milletvekili Ayşe Acar Başaran, PCR temsilcisi, Rojava’da kalana kadın aktivist Nadina konuşmacı olarak katılacak.

Paneli Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NCDK-C) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) ortaklaşa düzenleyecek. Paneli PCR (Komünist Devrimci Parti) ve Serhildan grubu da destekleyecek.

Panel için hazırlanan afişler üniversite dahil olmak üzere birçok kuruma asıldı. Hazırlık Komitesi adına hazırlanan bildiride şunlara vurgu yapıldı.

“Kürdistan devrimin kazanımlarını savunmalı ve uygulanan baskıya son verilmelidir. İsrail’de Netanyahu soykırım çılgınlığını sürdürürken, Erdoğan da Kürt köylerini bombalıyor, ormanları yakıyor ve Kürdistan'ın giderek daha büyük bölümlerini işgal ediyor. Kürt Özgürlük Hareketi'nin düşünürü Abdullah Öcalan 25 yılı aşkın bir süredir Türkiye'deki İmralı adasında tam bir tecrit altında tutuluyor.

Kapitalist haydutlar ve özellikle de ABD'nin güdümündeki NATO, nüfuz alanını genişletmek için halkları alaycı bir şekilde savaşa göndermektedir. Örneğin Türk ve İsrail hükümetleri, egemenliklerini sağlamak için on yıllardır soykırımları sürdürmekte tereddüt etmediler. Buna karşılık, Kürt özgürlük mücadelesi ve Rojava devrimi, Filistin mücadelesi ve Arap Baharı ezilenlerin ruhunu ve direnme iradesini göstermektedir. Bu mücadeleler, halkların kendi kaderlerini tayin hakkını tek başına garanti altına alacak ve Ortadoğu halklarının ve tüm dünyanın özgürleşmesine yol açacak yeni bir temel üzerine inşa edilmiş bir toplumun yolunu açabilir."