GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre’de BM önünde tecride karşı iki günlük oturma eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması ve özgürlüğünün sağlanması için İsviçre'nin Cenevre kentinde iki günlük oturma eylemi başlatıldı.

İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile Avrupa Konseyi (AK) ve Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere  uluslararası kurumlara tecrit karşısındaki sorumluluklarını hatırlatmak için İsviçre'nin Cenevre kentinde iki günlük oturma eylemi başlatıldı.

BM Ofisi önünde oturma eylemi düzenleyen Kurdistanlılar adına burada açıklamalar yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 25 yıllık tecrit koşullarına işaret eden Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı İbrahim Yüksel "Önderliğimiz üzerinde sürdürülen tecrit politikası son 41 ayı aşkın süredir tam bir iletişimsizlik haliyle işkence boyutlarına ulaşmıştır." diye konuştu,

Bu tecrit politikalarının Kürt halkı ve dostları için kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tecrit politikalarının esas muhatabı başta CPT, AK, BM ve uluslararası kurumların kendileridir. Kürt halkının talepleri karşısında kulaklarını tıkayan ve üç maymunu oynayan bu kurumların sessizliğini kınamak için biz diasporada yaşayan Kurdistanlılar olarak dün Avrupa'nın onlarca merkezinde 3 günlük oturma eylemi başlattık” dedi. 

Pazartesi günü Bern'de İsviçre Federal Parlamentosuna tecride ve Güney Kurdistan’daki işgal girişimlerine ilişkin dosyalar teslim ettiklerini belirten Yüksel, "Bugün ise İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar olarak eylemimizin ikinci gününde uluslararası kurumlara sorumluluğunu hatırlatmak ve suskunluklarını protesto etmek için BM önünde oturma eylemi başlattık” dedi. 

Çarşamba günü ise BM Ofisi önünde düzenlenecek olan İsviçre merkezi mitinginin ardından BM yetkililerine dosyalar ulaştırılmaya çalışılacak.  Yüksel tüm Kurdistanlılar ve dostlarını yarın BM önünde olmaya çağırdı.