Cenevre’de BM önündeki oturma eylemi devam ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentindeki başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

'Dem dema azadiyê ye' hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nin bulunduğu Place des Nations'da Kürdistanlılar her çarşamba günü oturma eylemi gerçekleştiriyor.

Eylemde, 6 Şubat'ta Mereş merkezli depremlerde yaşamını yitiren onbinlerce insan ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Erdal Atasoy depremlerin ardından örgütlü mücadele gösteren yapılar tarafından yaraların kısmen sarıldığına dikkat çekerek Heyva Sor a Kurdistan üzerinden yardımların yapılması çağrısında bulundu.

Deprem felaketinin onbinlerce kişinin ölümüne neden hatırlatan Atasoy, faşist AKP-MHP blokunun yürüttüğü politikaların depremin hasarını daha da derinleştirdiğini vurguladı.

Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem felaketi yaşanırken dahi Türk devleti Kürdistan dağlarını bombalamayı sürdürmüştür. Devletin geleceği ve varlığını Kürt halkının imhası, soykırımı üzerinden sürdürmektedir. Kürtler 50 yıl önceki Kürtler değildir. Bu deprem bizlere bir kez daha göstermiştir ki örgütlülüğümüzü koruyarak, gerçek anlamıyla direnişimizi üst seviyeye taşıdığımız zaman Kürt halkı özgürlüğe kavuşacaktır.”

Atasoy, sözlerini direnişe ve dayanışmaya katılım ve destek olma çağrısıyla tamamladı. Açıklama sloganlar eşliğinde yapılan oturma eylemiyle devam etti.