Cenevre’de süren eylemde 15 Ağustos Atılımı selamlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle bir buçuk yılı aşkın süredir Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde bu hafta 15 Ağustos Atılımı selamlandı.

Cenevre’de yaşayan Kürdistanlılar, "Dem dema azadiyê ye" hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana Kürdistanlılar her Çarşamba BM önünde bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştiriyor. 

Bu haftaki eylem, 15 Ağustos Atılımı'nın kahramanları başta olmak üzere Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Şehit Aileleri Komisyonu adına ilk  sözü alan Rıza Çetinkaya, oturma eylemini bir buçuk yılı aşkın bir süredir sürdürdüklerini hatırlatarak, "Şehitlerimizin mücadelesini verdiği özgürlük hayallerini gerçekleştireceğiz, miraslarına sahip çıkacağız" diye konuştu.

CDK Cenevre Eşbaşkanı Mülkiye Aşırbaev ise, 15 Ağustos Atılımı'nın kahramanlarını andı. Medya Savunma Alanları'nda gerillaların verdiği savaşa dikkat çeken Mülkiye Aşırbaev, “Teknolojik silahlarla Kürt halkına ve gerillalarını imha etmeyi hedefleyen Türk devlet saldırılarına karşı bulunduğumuz her yerde gerilla mücadelesine sahip çıkacağız" dedi.

Daha sonra KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın Avrupa'da yaşayan  Kürdistanlılara yönelik mesajının aktarıldığı eylemde 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümü vesilesiyle İsviçre'de yapılacak olan etkinliklere katılım çağrısı yapıldı.