Cenevre ve Graz’da 10. yıl kutlaması

Cenevre’de Rojava Devrimi’nin 10 yılı düzenlenen resepsiyonla; Graz’da ise açık havada düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

İsviçre’nin Cenevre kenti ile Avusturya’nın Graz kentinde Rojava Devrimi’nin 10’uncu yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

CENEVRE

Rojava devriminin 10'uncu yılı vesilesiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bir resepsiyon düzenlendi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilciliğinde düzenlenen etkinliğe Kürdistanlı kurumlar ve İsviçreli siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Bürosu üyesi Nidal Müselmani, Kuzey ve Doğu Suriye'de devam eden Türk devletinin saldırılarına ve yeni işgal tehditlerine işaret ederek, "Türk devletinin saldırılarına karşı güçlüyüz. Saldırılara karşı halkımız tüm gücüyle bir direniş sergiliyor. Biz de yaşanacak sürece karşı hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Bürosu temsilcisi Media Hasan da gazilerin ve şehit ailelerinin Rojava Devrimi’nin yıl dönümünü kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından davetlilere resepsiyon verildi.

GRAZ

Avusturya'nın Graz kentinde Rojava Devrimi’nin 10. yıl dönümü, Schwarze Raupe, Gr. Antifa, F*Streik, Jugenrat Graz, YXK Graz ve Kürdistanlıların katılımıyla kutlandı.

Saat 18.00'da Rosselmulhpark'da düzenlenen kutlamada, yapılan konuşmalar ardından müzik eşliğinde halay çekildi.