Ciwanên Azad: Çağın direnişi ile komplo parçalanacak

Ciwanên Azad: Önderliğin Kürt halkında ve özgürlük isteyen halklarda yarattığı irade savaşı Kürdistan dört parça da başlamış Ortadoğu ve faşizmin yaratılmak istendiği her yere yayılmıştır.

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad hareketi uluslararası komplonun yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada gençlik hareketi, 17 Şubat’ta Strasbourg’ta gerçekleşecek genel mitinge katılım çağrısı yaparak, “Komploya karşı SERÎ HILDE” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Ciwanên Azad ve Jinên Ciwanên Azad, uluslararası komplonun 20’inci yılına girerken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yarattığı özgür yaşama tahammül edemeyen hegemon güçlerin Efrîn ile komployu yeniden gündeme getirdiğini belirtti.

“Kapitalist sistemin kendini her gün faşizm ile büyüttüğü bir yüzyıl içerisindeyken bu faşizme karşı tek alternatif olarak muazzam direnişlerle cevap olan bir mücadele önderlik ve Kürdistan özgürlük mücadelesi şahsında açığa çıkmıştır. Önderliğin Kürt halkında ve özgürlük isteyen halklarda yarattığı irade savaşı Kürdistan dört parça da başlamış Ortadoğu ve faşizmin yaratılmak istendiği her yere yayılmıştır. Uluslararası güçler Rojava’da somutlaşan halkların bir arada özgür yaşam birlikteliğini tahammül edememiş ve yeniden yürütülen kirli oyunlar Rojava topraklarında gün yüzüne çıkmış, Erdoğan ve çeteleri Kobanê ve Bakûrê Kurdistan’da yaptığı katliamları Efrîn’i işgal etme girişiminde bulunarak tekrarlamak istemiştir” denilen açıklamada, üç günde Efrîn topraklarına girme hayali kuran Erdoğan ve onun çetelerinin bir aya yakındır hiçbir sonuç elde edemediği gibi, Efrîn direnişine saplandığını ve çıkamadığını kaydetti.

Hegemon güçlerin Efrîn’de açığa çıkan direnişin anlamını ön göremediğini dile getirilen açıklamada, “Efrîn’de oluşturulan halkların birlikteliği iradesi onlara bir tokat gibi çarpmıştır. Önderliğimizin 20 yıldır boşa çıkardığı komplo bugün Efrîn ile tekrardan parçalanarak tarumar olmuştur.

Bizler Avrupa’da yaşayan gençler olarak önderliğimizin gösterdiği destansı direnişi kendimize yol haritası alarak mücadelemizi her yerde sürdürmeyi bir görev olarak alıyoruz. Nasıl ki Kobanê’de, Bakûrê Kürdistan’da, Şengal’de direnişe gençlik öncülük ettiyse bugün de Efrîn direnişinde de gençlik öncülük ederek komplo ile birlikte bu saldırıyı boşa çıkartacaktır. Gençlik alanlara ve Efrîn mücadele saflarına akarak öz gücünü faşist sömürgeci güçlere direniş tarihini gösterip tekrardan tarih yazacaktır.

Avrupa’da yaşayan bütün Kürdistanlı ve enternasyonal devrimci gençlere diyoruz ki Efrîn yenilenmek istenilen komplonun kendisidir. Önderliğimiz nasıl ki büyüttüğü özgürlük mücadelesi ile komployu boşa çıkardıysa bizler Efrîn direnişinde yer alarak yapılmak istenilen komploları parçalayacağız. Apocu gençler artık faşizmin bu katliamlarına kürdü yok etme politikalarına ‘SERÎ HILDE’ diyerek cevap olmalıdır. Çağın direnişinde yer almak tarihi görevimiz olduğu kadar, bizi biz yapan Önderliğimizin özgürlüğünü sağlamaktır. Devrimci gençliğe diyoruz ki bugün bütün komplolara artık ‘Êdî Bese, SERÎ HILDE’ diyoruz. Günlerdir devam eden eylemlerin daha da yükselmesinin ve 17 Şubat’ta Strasburg’a milyonların akması için gençlik öncülük misyonunu yerine getirmesinin zamanıdır.

herkesi faşizmin katliamlarına ve komplolara karşı tekrardan ‘SERİ HILDE’ diyerek Strasburg’a çağırıyoruz.”