Darmstadt kentinde15 Ağustos kutlaması

Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen yüzlerce kişi 15 Ağustos Atılımı’nı kutladı.

Almanya’nın Darmstadt kentinde yapılan kutlamada, 15 Ağustos’un mimarı gerilla komutanı Egît ve yoldaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte 15 Ağustos Atılımı’na giden süreç Kürt halkı için ikinci yeniden doğuş olarak ifade edildi.

Kutlamaya Kon-Med Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ve siyasetçi Nadir Yıldırım da katıldı.

Zübeyde Zümrüt, “15 Ağustos öncesi adeta Kürt yok dediler. Fakat gerek 14 Temmuz direnişi gerekse de 15 Ağustos Atılımı Kürt halkı açısından bir diriliş çağı oldu. Bu dönüm noktası adeta Türk faşizmine karşı beklenmedik bir sürece evrildi. 15 Ağustos sonrası Türk devletinin Kürdistan’da estirdiği terör ordulaşmayı bitiremedi. Bu anlamıyla 15 Ağustos diriliş bayramıdır” dedi.

Zümrüt,  “Biz Kürtler olarak bu günü özelikle kutlamak istiyoruz. Halkımız bugünün anlamından sonra dünya halkları tarafından tanındı” diye ekledi.

Kon-Med Eşbaşkanı, “Eğer 15 Ağustos direnişi olmasaydı, bugün Zap ve Garê direnişleri de olmazdı. 15 Ağustos direnişinin çocukları bir kez daha o kararlılığı Zap’ta ve Garê’de gösterdi. Kuşkusuz bu uzun soluklu mücadelenin bedeli çok ağır oldu. Bu vesileyle 15 Ağustos bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Grup Azad sahne aldı. Kutlama, 15 Ağustos’a atfedilen stranlar eşliğinde halaylar çekilerek son buldu.