Defend Kurdistan: 3 Mart’ta iklim grevine!

Defend Kurdistan, Fridays For Future'ın 3 Mart günü Viyana'da düzenleyeceği küresel iklim grevine katılım çağrısında bulundu, “Enternasyonalist kortejde buluşalım” dedi.

Bir sonraki küresel iklim grevi, 3 Mart günü saat 12.00’de Platz der Menschenrechte, Marcus-Omofuma-Anıtı önünde gerçekleşecek. Fridays For Future'ın Viyana'da düzenlediği gösteriye Avusturya Kürt Konseyi (Feykom) ve Defend Kurdistan İttifakı da destek veriyor. İttifak, Feminist ve sosyalist örgüt Rosa ile birlikte enternasyonalist kortejde buluşma çağrısı yaptı.

Defend Kurdistan’ın çağrısı şöyle:

“Rojava, Kurdistan ve İran'daki feminist özgürlük hareketleriyle dayanışmamızı gösterelim! Ekolojik yıkıma ve savaşa karşı mücadeleleri sokakta buluşturalım!

Fosil yakıtlara ve onları üreten şirketlere olan bağımlılık sadece iklim krizini şiddetlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda silahlanmayı, savaşı ve baskıyı arttırıyor. Bu sadece Rusya'nın gaz ihracatı açısından değil, aynı zamanda Ortadoğu'da topraklarında da açıkça görülmektedir. İran rejimi petrol ihracatıyla kendini finanse ederken, sömürgeci Türk devleti de Avrupa'ya gaz ihracatı için giderek daha önemli bir merkez haline gelmeye çalışıyor.

FAŞİST REJİMLER FİNANSE EDİLİYOR

Avrupa hükümetleri yenilenebilir enerjiye yeterince yatırım yapmak yerine, toplumu petrol ve gaza bağımlı hale getirmeye devam ediyor. Doğal kaynaklar için NATO savaşlarını destekliyor ve Orta Doğu'daki faşist rejimleri finanse ediyorlar. İran ve Türkiye tüm ilerici güçlere karşı savaş açarken, kadınlara, Kürtlere, Belucilere ve diğer etnik gruplara baskı uyguluyor. Ancak buna paralel olarak Avusturyalı siyasetçiler İran rejiminden heyetler kabul ediyor ve Türkiye ile gaz anlaşmalarının genişletilmesi için baskı yapıyor. Avusturya'nın bu konuda kilit bir rol oynadığı, en azından Avrupa Gaz Konferansı'nın Mart sonunda Viyana'da gerçekleşecek olmasından anlaşılmaktadır.

SAVAŞ VE BARIŞ MESELESİ İKLİM ADALETİYLE YAKINDAN BAĞLANTILI

Savaş ve barış meselesi iklim adaleti ile yakından bağlantılıdır: Kâr odaklı ve fosil yakıtlara bağımlı bir ekonomik sistemde ne iklim adaleti sağlanabilir ne de barış. Bundan dolayı, toplumsal dayanışmayı esas alan bir sistem için mücadele etmeliyiz. Birkaç kişinin kârı için değil, çoğunluğun ihtiyaçlarına sürdürülebilir araçlarla cevap verebilecek bir sistem için.

DAYANIŞMA HER ZAMANKİNDEN DAHA BÜYÜK BİR İHTİYAÇ

Suriye'de, Kurdistan'da, Türkiye'de ve İran'da ataerkilliğe karşı ve kendi geleceği sokaklara dökülen milyonlar; greve giden işçilerle dayanışma gösterelim! Özellikle İran'da sokakta hakkını arayanların idam edildiği, Türkiye ve Suriye rejimlerinin Kürt şehirlerindeki deprem yardımlarını engellediği ve Rojava'ya bombaların yağmaya devam ettiği bu günlerde dayanışmayı büyütmek her zamankinden daha çok ihtiyaçtır. Gelin 3 Mart'ta hep beraber mücadelelerimizi daha çok görünür kılalım ve onları sokakta birleştirelim!

İklim adaleti ve adil barış, baskı ve sömürünün son bulduğu bir dünya yaratmak için, enternasyonalist kortejde buluşuyoruz!”

Defend Kurdistan, büyük gösterinin 3 Mart günü saat 12.00’de Platz der Menschenrechte, Marcus-Omofuma-Anıtı önünde başlayacağı bilgisini paylaştı.