DEM-NED’den Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne çağrı

DEM-NED, 17 Eylül günü Hollanda’nın Landgraaf kentinde gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne “Zap direniş ruhu ile”, “ulusal kıyafetler ve renklerle” katılmaya ve herkesi katmaya çağırdı.

Hollanda’nın Landgraaf kentinde “Emê li dijî dagirkerî û qirkirinê Kurdistanê biparêzin, Rêber Öcalan azad bikin” (İşgale ve soykırıma karşı Kürdistan’ı savunacağız, Önder Öcalan’ı özgürleştireceğiz) sloganıyla 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali düzenleniyor. Hollanda Kürdistani Topluluklar Konseyi (DEM-NED) Uluslararası Kürt Kültür Festivali Komitesi, 17 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek festivale güçlü katılmaya çağırdı.

Festival için gerekli hazırlıkların tamamlandığını da duyuran Festival Komitesi’nin çağrısı şöyle:

“30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali çok önemli bir süreçte yapılmaktadır. Her yıl görkemli biçimde yapılan festival, bu sene yaşadığımız süreçten ötürü çok daha önemli hale gelmiştir. Sömürgeci işgalci TC, Kürdistan’ın tüm parçalarında işgal ve katliam politikaları ile sonuç almak istemektedir. 

SALDIRILAR TOPYEKUN DİRENİŞLE BOŞA ÇIKARILIR

Başta Kürdistan Özgürlük Gerillası olmak üzere Kürdistan halkı, büyük bir direnişle işgalci Türk devletinin politikalarını boşa çıkarmaktadır. Katliamcı AKP-MHP faşist hükümeti, kendi varlığını Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinin yok edilmesinde görmektedir. Bunun için Rêber Apo üzerindeki işkence sistemini dünyada eşi benzeri görülmemiş biçimde uygulamaktadır. Tüm ülkeyi açık cezaevi haline getirerek İmralı işkence sistemi ile toplumu rehin almak istemektedir.

Bununla da yetinmeyerek başta Zap, Metîna ve Avaşîn olmak üzere tüm tekniği ve en kirli savaş yöntemlerini devreye koymaktadır. Sonuç alamayınca da uluslararası sözleşmelere göre insanlık suçu olan kimyasalı kullanarak gerilla direnişi karşısındaki yenilgisini tersine çevirmek istemektedir. Kürdistan halkının büyük bedeller ve fedakarlıklara yarattığı tüm kazanımlara ve değerlere saldırmaktadır. Bu topyekun saldırılar ancak topyekun direnişle boşa çıkarılır. Bu saldırılara karşı Kürdistan Özgürlük Gerillası tarihi bir direnişle Kürdistan halkının kazanımlarını ve geleceğini korumaktadır. 

Kürdistan’ın tüm parçalarında ve yurtdışında halkımız ve dostlarımızö Zap direniş ruhu ile mücadeleyi yükselterek sömürgeci devletin kirli politikalarını boşa çıkaracağı gibi TC’nin yaşadığı krizi ve çıkmazı daha da derinleştirerek özgürlük yürüyüşünü sonuca götürecektir.

Faşist devlet şimdi de dünyanın umudu olan, halkların özgür, eşit, ortak yaşamına dayalı ve kadın özgürlük çizgisinin hayat bulduğu Rojava’daki kazanımlara saldırmaktadır. Rojava’ya yönelik saldırılarına destek almak için el etek öpmekte, Kürt düşmanlığı için elinden gelen her şeyi yapmakta ve herkesin önünde diz çökmektedir.

Sömürgeci Türk devleti Kürdistan’da sadece fiziki soykırım saldırılarıyla yetinmeyerek Kürt kültürüne, diline, türkülerine, coğrafyasına ve tarihi yerlerine karşı da bir soykırım savaşı yürütmektedir. 

FESTİVALE KATILMAYAN KÜRDİSTANLI KALMAMALI

Böylesi tarihi bir süreçte 30. Uluslararası Kürt Kültür Festivali, “Emê li dijî dagirkerî û qirkirinê Kurdistanê biparêzin, Rêber Öcalan azad bikin” sloganıyla 17 Eylül 2022 tarihinde Hollanda’nın Landgraaf kentinde gerçekleştirilecektir. Komite olarak halkımızın coşkuyla festivalini kutlaması için tüm hazırlıkları tamamlamış bulunuyoruz. Geniş bir kültürel programla, farklı ülkelerden ve Kürdistan’ın tüm parçalarından gelen konuşmacılarla zengin bir program hazırlanmıştır.

Bu festivale Zap direniş ruhu ile herkesin katılmasının yanı sıra yoğun bir çaba ve emek vererek tüm Kürdistanlıları ulusal kıyafetleri ile seferber etmelidir. Kürdistanlılar ve dostları, kendi renkleri ile festivali bir direniş alanına, ulusal kültürel şölene dönüştürmek için çalışmalıdırlar.

Festival komitesi olarak tüm Kürdistanlılara çağrımız; 17 Eylül’de herkesin işyerini kapatarak “Festivale katılmayan Kürdistanlı kalmamalı” şiarıyla ulusal görev olarak katılması ve herkesi katmak için çalışmasıdır.”