Den Haag’ta ABD Konsolosluğu önünde eylem

Hollanda’nın Den Haag şehrinde eylemciler Amerika konsolosluğu önünde bir miting gerçekleştirerek Kürtler öncülerini hedef alan kararı kınadı, derhal yanlıştan dönülmesi için uyarı yaptı.

Hollanda’da yaşayan Kürtlerin ABD’nin PKK öncüleri Duran Kalkan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan hakkındaki kararını kınadığının açıklandığı eylemde yapılan açıklamada ‘Kürt öncüler halkın onurudur. Terörist olanlar kaba çıkar ve karları için, sömürgeci faşist güçlere destek veren uluslararası iktidar tekelleridir. Kapitalist hegemonyanın efendileridir. Bu güçlerden aldığı güçle halklara soykırım dayatan, katliam yapan sömürgeci sistem yöneticilerdir” denildi.

Eylemde ayrıca Kcdk-e nin de İngilizce açıklaması okundu. Açıklamada ‘Kürt halkının özgürlüğü ve refahı için savaşan siyasetçilere "terörist" denmesi ve hedeflenmesi insan onuruna karşı ahlaksız bir teşvik ve kanuna aykırıdır. Bu teşvik, Türk devletinin ülke içinde ve dışında savaş suçlarını ve insan hakları ihlallerini desteklemektedir. ABD Başkanı Biden'in yönetimi bu yasadışı ve insanlık dışı uygulamayı derhal durdurmalıdır. ABD yönetimi, Türk devletinin imha, inkar ve soykırım politikalarını ve El Kaide, IŞİD ve El Nusra gibi Cihatçı çete örgütleriyle işbirliğini desteklemeyi bırakmalıdır” ifadeleri ön plana çıktı.

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.