Denderleeuw’da depremzedelerle dayanışma etkinliği

Denderleeuw’da Kürt Kadın Birliği tarafından depremden zarar gören ailelerle dayanışma ve yardımlaşma etkinliği düzenlendi.

Belçika'nın Denderleeuw kentinde Kurdistan’da gerçekleşen ve 10 kentte büyük bir yıkıma neden olan depremde zarar görenlerle dayanışma ve yardımlaşma etkinliği düzenlendi.

Denderleeuw'da yaşayan Kurdistanlı kadınlar tarafından düzenlenen depremzedelerle dayanışma ve yardımlaşma etkinliğine çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğe Yeşiller Partisi Denderleeuw temsilcisi Andy De Peter, parti üyeleri, Babillionie öğretmenleri Emilla Vanden Meersch , gönüllü öğretmenler ve sosyal hizmetler çalışanları ile pek çok Denderleeuw sakini de aileleri ile birlikte katıldı.

Heyva Sor ve Jineoloji üyelerinin de destek verdiği etkinlikte yapılan konuşmalarda Maraş merkezli olan depremin 10 kentte büyük bir yıkıma neden olduğu belirtildi.

Depremde Mereş, Amed, Dîlok, Semsûr, Antakya, Adana, Elezîz, Kilis, Osmaniye ve Riha'da on binlerce binanın yıkıldığı, on binlerce insanın yaşamını yitirdiği vurgulandı.

Kürt Kadın Birliği adına düzenlenen dayanışma etkinliğinden elde edilen gelir Heyva Sor aracılığıyla depremden zarar gören ailelere gönderilecek.