Depremlerde yaşamını yitirenler Cenevre'de anıldı

Cenevre’de Mereş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler anılırken, “Afet Devlet Katliamı” sloganıyla Zürih kentinde kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.

Mereş merkezli Kurdistan, Türkiye ve Suriye kentlerinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yaşamını yitirenler anıldı.

Heyva Sor a Kurdistanê ve Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla rue Mont-Blanc meydanında bir araya gelen kitle burada yaşamını yitirenler için mumlar yaktı. 

CDK Cenevre Eşbaşkanı Erdal Atasoy, deprem sonrası Türkiye’nin ilk 3 gün hiçbir müdahalede bulunmadığına dikkat çekerek, “Yaşanan bu gerçeklilik Türk devletinin Kürt halkına ölümü reva gördüğünü bizlere bir kez daha göstermiştir” dedi.

Atasoy, Türkiye’nin Kurdistan’da soykırım politikasını sürdürme mantığından vazgeçmediğini ve bundan dolayı arama kurtarma çalışmasını geciktirdiğini hatırlatarak, depremi yaşamış halk ile dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Heyva Sor başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri öncülüğünde düzenlenen dayanışma etkinliklerine katılım çağrısı yapan Atasoy'un konuşması ardından anma Fransızca basın metninin okunmasıyla sonlandırıldı.

Öte yandan “Afet Devlet Katliamı” sloganıyla demokratik kitle örgütleri tarafından 4 Mart’ta Zürih kentinde kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. 

Aralarında ATİK, CDK-S, İDHF, İGİF, İABF, TÖP, ESU, PYD, SYKP, MARDEF, DİK, XETA SOR, FEDA, ADKM,Devrimci Cephe, ve TİP'in çağrıcısı olduğu eylem, saat 13.00'te Landesmuseum adresinde start alacak.