Depremzedeler için Londra sokaklarında bağış toplanıyor

Londra’da Kurdistan ve Türkiyeli devrimci sol örgütler, deprem bölgesine bağış toplamak için tren istasyonları, stadyumlar, merkezi cadde ve sokaklarda ellerinde bağış kutuları ile nakdi destek topluyor.

Kurdistan ve Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, dayanışma ağları destek kampanyalarını sürdürüyor.

Heyva-Sor, Britanya Alevi Federasyonu, Day-Mer, Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der), Kırkısraklılar ve Alxaslılar gibi Kürt, devrimci sol ve Alevi örgütleri, özellikle genç ve kadınların desteği ile Londra’nın dört bir yanında bağış kutuları ile destek topluyorlar.

Heyva-Sor ile birlikte Kurdistanlılar tarafından kurulan Re-Build Vakfı, tren istasyonları ve stadyumların önünde stantlar kurarak deprem felaketinin yaralarını sarmak için bağış topluyor.

Heyva-Sor çalışmalarına Kürt Halk Meclisi’nin tüm bileşenleri de destek sunarken, bağış stantlarından biri Arsenal-Brentford maçı öncesi stadyum önünde Heyva-Sor ve Re-Build Vakfı tarafından kuruldu.

Re-Build Vakfı özellikle Rojava’da kentlerin yeniden inşa süreçlerine destek vermek amacıyla kurulmuş ve Rojava’da bir dizi başarılı projeye destek sunmuştu. 

Britanya Alevi Federasyonu, Cemevi ve Alevi Kadınlar Birliği’de kentte depremzedeler için bir yandan kampanya sürdürürken, diğer yandan ana caddeler de istasyonlar gibi kalabalık alanlar da bağış kutuları ile destek topluyor.

Sol devrimci hareketin önemli bir parçası olan Göçmen İşçiler Kültür Derneği ile Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ise kampanyasını hem banka hesap numaraları üzerinden hem de çadır, gıda ve battaniye gibi temel ihtiyaçlar üzerinden sürdürüyor.

Gik-Der ve SKB’de bağış kutuları ile sokaklara çıkarak farklı bir kampanyaya da imza attı.  Gik-Der, depremzedelerle dayanışmayı büyütmek için bağış mektupları hazırladı. Bu mektuplar zarflarla birlikte okullara ve merkezde farklı noktalarda dağıtıldı.

Kürt ve Türk Dayanışma Merkezi (Day-Mer) kadın ve gençlik örgütleri bağış kutuları ile birçok bölgede destek topluyorlar. Day-Mer’li kadın ve gençler topladıkları bağışları Kurdistan ve Türkiye’ye ulaştırırken, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

Alxaslılar ve Kırkısraklılar Dernekleri de kentte bağış kutuları ile destek toplayan kurumlar arasında yer aldı. Alxaslılar Dayanışma Merkezi sosyal medya hesaplarından yaptıkları programları ile şu ana kadar 80 bin poundu aşkın bağış topladı.

Londra’da Demokratik Güç Birliği içerisinde yer alan kurumların sokak, cadde, stadyum ve istasyonlar da dayanışma için sarf ettikleri çaba tüm kente yayılmış durumda. Kurumlar dışında birçok Kurdistanlı iş insanı da ağırlıklı olarak gıdaların yer aldığı yardım tırlarını deprem bölgelerine ulaştırdı.

Liverpool, Manchester, Exeter gibi birçok kentte de bağışlar toplanıyor.