Diriliş Bayramı kutlamalarında direnişi büyütme mesajı-YENİLENDİ

Paris ve Hildesheim ve Duisburg'da 15 Ağustos Atılımı’nın tarihi öneminin bilinciyle direnişi büyütme mesajları verildi.

Fransa’nın başkenti Paris ve Almanya’nın Hildesheim kentinde “Özgür önderlik, özgür kimlik, demokratik özerklik şiarı ile Kürdistan’ı savun” sloganıyla 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

PARİS

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F)

başkent Paris’te organize ettiği eylem için yüzlerce Kürdistanlı Gare du Nord meydanında bir araya geldi. Üzerinde “Rihê 15ê Tebaxê rihê serkeftinê ye, 15ê Tebaxê pîroz be” yazılı pankartla birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK flamaları taşındı. 

Ön korteji tamamen kadınlardan oluşan yürüyüşte Kürdistanlılar ve dostları yol boyunca gerilla ve Rojava direnişini sloganlarla selamladı. 

Stalingrad meydanına ulaşan Kürdistanlılar burada bir miting gerçekleştirdi. Tüm Kürdistan devrim şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra

CDK-F adına Necmettin Demiralp, TJK-F adına Fevziye Heval ve Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) adına Kemal Karanfil birer konuşma yaptı. 

Tüm Kürdistan halkının diriliş bayramını kutlayan Necmettin Demiralp, şunları belirtti:  “15 Ağustos Diriliş Bayramı, Kürtler ve Ortadoğu için bir umut ve inançtır. 15 Ağustos Atılımı, soykırımcı sömürgeci 12 Eylül faşist askeri rejimine karşı Kürdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde gelişen Kürt halkının yeniden uyanışıdır. Bu tarihi günün sorumluluğunu bilerek direniş büyütülmelidir” dedi.

TJK-F adına açıklamaya yapan Fevziye Heval ise, Başta atılıma önderlik eden ölümsüz komutan Egîd şahsında tüm şehitleri anarken, direnişe sahip çıkılması ve büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Demokratik Güç Birliği adına Kemal Karanfil de söz alarak, işgal saldırılarına karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı.  

Kürdistanlılar sık sık “Bijî berxwedana gerîla” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atarken, TEV-ÇAND sanatçıları Deza Amed ile Nuarîn sahne alarak müzik dinletisi gerçekleştirdi. 

Eylem, halay ve sloganlarla sona erdi.    

HILDESHEIM

Kutlamaların yapıldığı adreslerden biri de Almanya'nın Hildesheim kentiydi.

Hildesheim Demokratik Kürt Toplum merkezinde bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama, PYD Hannover ile Fed-Dem adına sürece dair kısa konuşmalarla devam etti.

Programın kültür sanat bölümünde yer alan Bêjan û Xebat, Ciwan Çêwlik, Şaban Kazan, Macîd Qamişlo Sînan Tolhildan da kutlamaya renk kattı.

"Şehid namirin", "Bijî berxwedana gerîla" ve Bijî Serok Apo" sloganlarının atıldığı kutlama, halayla son buldu.

DUISBURG

Almanya'nın Duisburg kentinde de aynı amaçla kutlama yapıldı. KON-MED bildirisinin okunup gündemle ilgili konuşmaların yapıldığı kutlama, halayla devam etti. 

ISHOJ

Danimarka’da yaşayan Kürdistanlılar, İshøj şehrinde 15 Ağustos'u kutladı.

Program bir dakikalık saygı duruşundan sonra 15 Ağustos özgürlük hamlesinin 38. yılının önemini üzerine yapılan konuşmalarla devam etti.

Sêvê Kadın Meclisi temsilcisinin yaptığı konuşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne, Kürdistan’ın savunulmasına, faşist sömürgeci Türk devletine karşı her Kürt'ün mücadelede yer almasına ve sorumluluklarına dikkat çekildi.

Daha sonra programa katılan sanatçılar Farqîn Azad, Ozan Biço, Hozan Figen ve  Masum Dêrikî’nin devrimci ve folklorik türküleri eşliğinde halaylar çeken Kürdistanlılar, "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana gerîla" sloganlarıyla eşlik ederek 15 Ağustos Atılımı'nı büyük bir coşkuyla kutladı.