Dortmund’da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için konferans

Kürt ve enternasyonalist gençler Almanya’nın Dortmund kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü konu alan bir günlük konferans için toplandı.

Dortmund kentinde düzenlenen konferansta, Almanya, İsviçre, Fransa, İtalya, İngiltere gibi birçok ülkeden onlarca genç bir araya geldi.

Konferans salonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sözlerinin yer aldığı pankartlar ve fotoğraflarla donatıldı.

Konferansta ayrıca Abdullah Öcalan’ın kitaplarının da yer aldığı bir stant kuruldu.

Saat 11:00’de “Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne” şiarı ile düzenlenen konferans, tüm Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra Sercan Aydın yaptığı konuşmada, Kürt gençliğinin öncülük rolüne değinerek bu süreçte Abdullah Öcalan’ın fizik özgürlüğünü sağlama noktasında en dinamik güç olduklarını dile getirdi.

Aydın, “Bilindiği üzere bu konferanstan sonra Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için bir haftalık yürüyüşte gerçekleştireceksiniz. Bu yürüyüşün önemi Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamada en temel rol oynayacak. Burada siz gençlere düşen Önder Apo’yu daha çok tanımak daha çok kitleselleştirmek ve daha çok yaşamsallaştırmaktır” dedi.

Sercan Aydın, “Bu temelde gerçekleştireceğiz her eylemin bir önemi ve amacı vardır. Bu temelde ‘Özgürlük Yolculuğu’ gerçekleştireceğiniz eylem çok önemli olacaktır. Şimdiden bu eyleminiz de başarılar diliyorum” diye ekledi.

Aydın’ın konuşmasının ardından Kürt Halk Önderi’ne İmralı’da uygulanan tecrit sistemini anlatan konulu bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Devam eden ve oturumlar şeklinde organize edilen konferansın programında müzik dinletileri ve müzik eşliğinde halaylar da yer alıyor.