GÖRÜNTÜLÜ

Downing Street’te ‘mutlak tecrit’e karşı oturma eylemi

Londra Kürt Halk Meclisi, İngiltere Başbakanlık binasının önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride dikkat çekmek amacıyla 3 günlük oturma eylemi başlattı.

TECRİDE KARŞI OTURMA EYLEMİ

Downing Street’teki Başbakanlık binası önünde yapılan oturma eylemine Britanya Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri katıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarını taşıyan grup, burada bir stand kurdu. Birçok dilde ‘Öcalan’a özgürlük’ yazılı flamaların taşındığı oturma eyleminde sık sık “Long Live Öcalan”, “Freedom for Öcalan”, “Yesterday Mandela today Öcalan” sloganları atıldı. 

Eylem sırasında çevredekilere Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit ve Kürt sorununun barışçıl çözümü konusundaki rolünü anlatan broşürler dağıtıldı. 

Burada Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanları Türkan Budak ve İshak Milani birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin insanlık ve hukuk dışı olduğu vurgulanarak, Ortadoğu barışı için sistemli ve tutarlı bir barış projesi sunan tek kişinin Abdullah Öcalan olduğuna dikkat çekildi. 

Türk faşist rejimine tutum alınmadığı için Kürdistan’da her gün savaşın şiddetlendiğine dikkat çekilen açıklamada İngiltere devletinin Erdoğan rejimine karşı yaptırım ve sert tutum alması yönünde çağrıda bulunuldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıldır sürdürülen bir tecrit sistemi, 4 yıldır Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamaması ve aynı şekilde aile ve avukat ziyaretlerinin engellenmesi Kürt halkı açısından kabul edilir olmadığı vurgulanan konuşmalar da, CPT ve Avrupa Konseyi’nin sessizliğinin hiç bir demokratik ilke ve ahlaka sığmadığının altı çizildi. 

İngiltere Başbakanlık binası önündeki oturma eylemi 3 gün boyunca saat 13:00 ile 17:00 arasında gerçekleşmeye devam edecek.