GÖRÜNTÜLÜ

Draguignan ve Berlin'de Rojava Devrimi'nin yıldönümü kutlandı

Rojava Devrimi’nin 12’inci yıldönümü dolayısıyla Fransa’nın Draguignan, Almanya'nın başkenti Berlin'de yürüyüş ve kutlamalar yapıldı.

ROJAVA DEVRİMİ KUTLAMALAR

Fransa Draguignan'da, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi gençler öncülüğünde Rojava Devrimi’nin 12’inci yıldönümünü kutlamak ve faşist AKP-MHP iktidarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinden pazarlık yapma girişimlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. La Poste önünden başlayıp valilik binasında sona eren yürüyüşte gençler, Rojava Devrimi’ni kutladı.

Yürüyüş sırasında sık sık “Bijî Serok APO”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Zap, Avaşîn, Metîna- Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Kurdistan Faşizme Mezar Olacak” sloganları atıldı. Meşaleler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın flamalarının taşındığı yürüyüşte büyük PKK bayrağı da açıldı.

Yürüyüş sonrasında devrim şehitlerini anmak için yapılan saygı duruşunun ardından Gençlik Meclisi adına açıklama yapan Şahin Gabar, “Rojava Devrimi'nin üzerinden 12 yıl geçti. Rojava Devrimi, kadın devrimidir. Rojava, Önderliğimizin büyük emeklerinin sonucudur. Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele edeceğiz. Faşist AKP-MHP iktidarının kirli siyasetini lanetliyoruz. Önderliğimizi pazarlık konusu yapmalarını kesinlikle kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Türk devletinin işgal saldırılarına da değinen Gabar, “İşgalci TC devleti bugün Güney Kurdistan’da ihanetçi KDP ile bir olup Güney’i işgal saldırıları yapıyor. Kahraman gerillalar Zap, Avaşîn ve Metîna'da faşist düşmana karşı direniyor. Kürt halkının ihanete karşı tutum alması gerekiyor” dedi.

 

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin’de de, Rojava'nın özgürleşmesinin yıldönümünde TCŞ üyeleri ve enternasyonalist gençler, gerillanın Türk devletinin işgal girişimlerine karşı verdiği mücadeleyi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı tepkilerini dile getirmek için bir yürüyüş düzenledi.

Berlin sokaklarından özgürlük ve adalet çağrıları yapan gençler, Rojava devriminin kazanımlarının korunmasının önemini vurguladı.

Yürüyüşün sonunda ise polis, sokakları kapatarak gençlere saldırdı. Gençler polis engellemelerine rağmen eylemi gerçekleştirdi.