Dresden'de depremde hayatını kaybedenler için taziye

Mereş merkezli yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler için Dresden’de 2 gün sürecek taziye kuruldu. Siyasetçi Besime Konca, “Belki yıllarca depremin acısını yaşayacağız ama kendi yaralarımızı sarıp mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Almanya'nın Dresden kentinde merkez üssü Maraş olan 7.8 ve 7.7 şiddetinde meydana gelen ve Kurdistan, Suriye ve Türkiye illerini etkileyen depremlerde hayatını kaybedenler için taziye kuruldu. Taziyeyi Uta Kadın Meclisi organize etti.

Dresden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleşen taziyede, Kurdistan'da yaşamını yitirenlerin aileleri taziyeleri kabul etti.

Taziyeye katılan HDP eski milletvekili Besime Konca bir konuşma yaptı. Besime Konca şunları dile getirdi: “Çoğumuzun ailesi ve akrabası orada enkaz altında kaldı. Diasporada belki evimiz yıkılmadı ama biz de acı yaşadık,  yüreğimiz yandı. Bunun travmasını yaşayacağız. Üzerinden zaman geçtikçe dönüp arkamızda kaybettiklerimizin acısını yaşayacağız. Şu an daha enkazın altındayız, cenazelerimizi arıyoruz. Cenazelerimiz yan yana dizilip gömüldü, kendi inançlarımıza göre toprağa gömemedik. Bu sebeple belki onlarca yıl bunun acısını yaşayacağız ama kendi yaralarımızı sarıp mücadelemize devam edeceğiz.”

Taziye yarın da 12.00 ile 17.00 saatleri arasında devam edecek.