Dresden'de kurulan taziye ikinci gününde

Dresden’de açılan taziyeyi ikinci gününde ziyaret eden KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur, “Acımızı da sevincimizi de hep birlikte dayanışmayla yaşayacağız” dedi.

Almanya’nın Dresden kentinde Mereş merkezli depremlerde yaşamlarını yitirenler için dün açılan taziye sürüyor.
Uta Kadın Meclisi’nin organize ettiği taziyenin ikinci gününde Kurdistan'da yaşanan depremde hayatını kaybedenlerin yakınları taziyeleri kabul etmeye devam etti.

Taziyeyi ziyaret eden Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Fatoş Göksungur bir konuşma yaptı. Fatoş Göksungur, “Yemek yerken utandık, çünkü aynı duyguları yaşıyoruz. 100 yıldır Kürtlerin-Alevilerin başına getirmedikleri kalmadı. Türk devletinin soykırımcı politikaları bu deprem sonrasında da devam etti. Acımızı da, sevincimizi de, yasımızı da hep birlikte dayanışarak yaşayacağız” dedi.
Türk devletinin, dayanışma için bölgeye giden yardım ekiplerine müdahale ettiğini, enkaz çalışmalarını durdurarak enkaz dibinde kalan insanları moloz yığınıyla birlikte dere kenarlarına attıklarını söyleyen Fatoş Göksungur, ölen sayısını da bu nedenle gizlediklerini ekledi.

Türk devletinin, depremle birlikte Kurdistan coğrafyasını insansızlaştırmak, demogratik yapısını değiştirmek için çalışmalara başladığını dile getiren KCDK-E Eşbaşkanı, “Bu nedenle yardımlar yapılmadı, yardım ulaştırmak isteyen HDP'nin yardım kampanyası da engellenerek, yardımların halka ulaşması engellendi” diyerek dikkat çekti.
Fatoş Göksungur, “Bu sebeple biz diasporada yaşayan Kürtler ve dostları ile birlikte halkımızın bir nebze olsun yaralarını sarmak için elimizden gelen yardımları yapmalıyız. Türk devletinin soykırımcı politikalarına bırakmadan kendi yaralarımızı kendimiz sarmalıyız, dayanışmamızı büyüterek herkese ulaşmalıyız” vurgusunda bulundu.
Taziye boyunca Heyva Sor a Kurdistanê'nin başlattığı yardım kampanyasına destek sunuldu.