Duisburg’da anma: Fazıl yoldaşa layık olacağız

Duisburg’da büyük komutan Fazıl Botan için düzenlenen anmada, “Fazıl yoldaşa layık olmak adına yok edilmek istenen kimliğimize sahip çıkmak ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacak mücadelemizi büyütmek esas görevimizdir” denildi.

Almanya’nın Duisburg şehrinde NRW’de yaşayan Kurdistanlılar ve dostlarının katılımı ile 1988 yılında Özgürlük Hareketine katılan HPG Komuta Konseyi Üyesi, aynı zamanda DAİŞ’e karşı savaşta ön cephede yer alan ve 2015 yılında yaşanan bir kazada yaralanıp tedavi için geldiği Avrupa’da 15 Haziran 2022 tarihinde şehit düşen Fazıl Botan şahsında Kurdistan Özgürlük şehitleri anıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargahı Komutanlarından Murat Karayılan’ın Komutan Fazıl Botan’a ilişkin yaptığı konuşma izlendi.

Ardından söz alan  KNK üyesi Nilüfer Koç konuşmasına Şehit Fazıl Botan şahsında Kahramanlık Haftası Şehitleri’ni anarak başladı.

Fazıl Botan’ın, inandığı değerleri duruşunda yaşamsallaştırdığını belirten Koç, “Kürt Kadın Hareketi olarak nasıl bir erkek ile yürüyebiliyor, doğru yoldaşlık yapabiliyoruz diye tartışıyoruz. İşte bu doğru yoldaşlardan birisi Heval Fazıl Botan’dı. Demokratik ve sosyalist olmayı kendisinde somutlaştırandı. Büyük bir komutandı ve dört parça Kurdistan’da emek verdi, öncülük yaptı” dedi.

Koç, “Fazıl yoldaşa ve yüce şehitlerimize layık olmak adına yok edilmek istenen kimliğimize sahip çıkmak ve Önder Apo üzerinde uygulanan tecridi parçalayıp Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacak mücadelemizi büyütmek esas görevimizdir” dedi.

Ardından Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına söz alan Zeynep Zelal Bafê, “Kadınla doğru yoldaşlığı başarabilmiş büyük Komutan Şehit Fazıl Botan şahsında Kürdistan Özgürlük Şehitlerimize mücadelelerini büyüteceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

34 yıllık mücadele yaşamında Şehit Fazıl Botan’ın beraber kaldığı bütün mücadele arkadaşlarında büyük etkisi olduğunu belirten Bafê, Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin yaratılan kazanımlar üzerinde Heval Fazıl’ın soluksuz mücadelesinin büyük belirleyiciliği, öncülüğü ve emeği olduğunu belirtti.

Ardından Şehit Fazıl Botan’ın 34 yıllık mücadele yaşamına dair hazırlanan sinevizyon izlendi.

Anma, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde sona erdi.