Duisburg'da Dünya Kobanê Günü kutlandı

Dünya Kobanê Günü’nü bir mitingle kutlayan Duisburg’daki Kurdistanlılar ve devrimci güçlerin temsilcileri, Kobanê, enternasyonal dayanışmanın ve direnişin de ortak ruhu olduğunu belirtti.

2014 yılında Kürdistan Özgürlük Savaşçılarının fedaice direnişi sonucu Türk devlet destekli DAİŞ çetelerinden kurtarılışı dolayısıyla ilan edilen 1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Almanya’nın Duisburg kentinde kutlandı.

Duisburg DKTM, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi ve AGİF'in ortaklaşa düzenlediği kutlama, saat 16.00 de Duisburg Hamborn semti belediye binası önünde yapıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlamada DKTM, AGİF ve Alman temsilciler adına Kobanê direnişine atfen konuşmalar yapıldı.

Kobanê’nin halkların ortak direnişiyle özgürleştirildiğine vurgu yapılan konuşmalarda,

"Kobanê direnişi, insanların kendi onurlarına, kimliklerine sahip çıkmasının yanı sıra insani değerler adına verilen bir kadın direnişi olarak da tarihe geçti. Özgür, eşit ve ortak bir yaşamın sembol kenti olan Kobanê, enternasyonal dayanışmanın ve direnişin de ortak ruhudur” denildi.

Konuşmacılar, işgalci Türk devletinin gerilla direnişi karşısında sonuç alamayınca savaş suçları işleyerek yasaklı kimyasal gaz ve yasaklı patlayıcılar kullandığına da işaret ettikten sonra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 10 Ekim’de dünyanın 74 merkezinde eş zamanlı olarak başlatılan hamleye değindi. Devamla,

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a 25 yılı aşkın süredir uygulanan tecrit ve işkence sistemi ile Türk devletinin Rojava ve Başûrê Kurdistan başta olmak üzere Kurdistan'ın dört parçasındaki katliam ve soykırım politikalarının birbirinden bağımsız olmadığına dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra müzik eşliğinde halay çeken kitle, sık sık “Bijî berxwedana Kobanê”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî Serok Apo” Bijî berxwedana gerîla" sloganları attı.