Duisburg ‘Abdullah Öcalan’ broşürleri, Bern’de gül dağıtıldı

Almanya’nın Duisburg kentinde Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü için bilgilendirme standı açıldı. İsviçre’nin Bern kentinde de aynı vesileyle halka gül dağıtıldı.

4 Nisan vesilesiyle Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E’nin ‘Jin, Jiyan, Azadi ile Kadın Devrimine Yürüyoruz' hamlesi kapsamında bir eylem düzenlendi.

TJK-E’nin “Önder Apo’nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür!' şiarı ile yaptığı çağrıya uyan Asya Yüksel Kadın Meclisi, bir bilgilendirme standı açtı.

Duisburg kent merkezinde kurulan stantta Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Stantta Abdullah Öcalan’ın yaşamının anlatıldığı broşürlerin yanısıra ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’a Barış Uluslararası İnsiyatifi”nin broşürler dağıtıldı.

Abdullah Öcalan’ın paradigmasının yer aldığı bu broşürlerin yanısıra Rojava kadın devriminin tanıtıldığı broşürler de dağıtıldı.

Ayrıca çevredekilere Kürt Halk Önderi’nin Kadın Devrimi, Ekoloji ve Demokratik Konfederalizme ilişkin Almanca yazılarının olduğu küçük kartlar verildi.

Asya Yüksel Kadın Meclisi, son olarak 15 Nisan’da Düsseldorf’ta Avrupa Merkezli yapılacak olan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” eylemine katılım çağrısında bulundu.

Nisan ayı boyunca Duisburg’un farklı yerlerinde bilgilendirme amaçlı eylemler devam edecek.

BERN’DE GÜL DAĞITILDI

İsviçre’nin Bern kentinde de aynı vesileyle Şehit Berjîn Zenda Kadın Meclisi tarafından halka 74 adet gül dağıtıldı

Bern sakinlerine “Hakikat aşktır aşk özgür yaşamdır” yazılı kartvizitlerle halka dağıtılan güller dağıtılırken, Abdullah Öcalan’ın mücadelesi ve mutlak tecride ilişkin de bilgi verildi.

Bern’de 5 Nisan günü de doğum günü etkinliği yapılacak. Gül dağıtımı sırasında bu etkinliğe katılım çağrısı da yapıldı.