Düsseldorf’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

KON-MED öncülüğünde Almanya’nın Düsseldorf kentinde “Kürtlere statü”, “Önder Apo’ya özgürlük” şiarı ile yürüyüş düzenlendi.

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Almanya’nın Düsseldorf kentinde “Kürtlere statü” ve “Önder Apo’ya özgürlük” şiarı ile tren istasyonu önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Tren istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce Kurdistanlı ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyarak sık sık, “Bê Serok jiyan nabe”, “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Faşist Erdoğan” sloganları attı.

Bir dakikalık saygı duruşu ardından kitleye hitaben Avrupa Kürt Kadın Hareketi Sözcüsü Ayten Kaplan Almanca bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın uluslararası devletlerin işbirliği sonucu esir düştüğünü hatırlatan Ayten Kaplan, “25 yıldır Rêber Apo’ya uygulanan tecrit, son 30 aydır kesintisiz bir işkenceye dönüşmüştür. Rêber Apo’nun esaretinden sorumluluğu olan tüm kurumlar ve devletler bugün uygulanan tecrit siyasetine ortaklar. Buradan ilgili tüm uluslararası kurumlara ve Rêber Apo’nun esaretinden sorumlu devletlere sesleniyoruz. Kürt halkı artık Rêber Apo’nun özgürlüğünü istiyor. Kürt halkı Rêber Apo’nun özgürlüğü için tüm dünyada alanlarda olacak” dedi.

FED-MED Eş Başkanı Şevin Sincar ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın egemen devletler tarafından esir edildiğini yineleyerek, “Türk devleti İmralı’da sadece gardiyanlık yapıyor. Rêber Apo’nun üzerindeki tecridin birinci derecede sorumluluğu, onu esir eden uluslararası devletlerdedir. Bu devletlerin ilgili kurumları Rêber Apo’nun durumu hakkında açıklama yapmak zorundadır. CPT, Rêber Apo’nun durumu hakkında derhal açıklama yapmak zorundadır. Biz Önderliğimizin özgürlüğünü sağlayana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Kürt halkı artık Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamakta kararlıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri eşliğinde tren istasyonundan Düsseldorf’un en işlek caddesi olan Königsallee caddesinde yürüyüşe geçti. Abdullah Öcalan’ın flama ve resimlerini taşıyan kitle, sloganlar eşliğinde yürüyüşünün sonlandırdıktan sonra dağıldı.