Düsseldorf'ta ABD konsolosluğu önünde protesto

Düsseldorf'taki ABD konsolosluğu önünde protesto mitingi düzenlendi, hedef alınan Kürt halkının yöneticileri selamlandı.

Kürdistanlılar, Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan ABD konsolosluğu önünde miting düzenledi. Mitingde Kürt halkının yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ı hedef alan ABD protesto edildi.

Med Federasyonu tarafından organize edilen mitingde, "Türk  Devleti Kürt Halkına Soykırım Uyguluyor. Amerika ve NATO Suç Ortağıdır" yazılı bir pankart taşındı. Bayık, Karayılan ve Kalkan'ın fotoğrafının olduğu pankartta ise "Onlar kendi hayatlarını halkına adayan, Kürt halkının onurlu politikacılarıdır" yazılıydı.

'ABD KARARINI GERİ ÇEKMELİ'

Mitinge Kongreya Civakên Demokratîk a Kurdistaniyên Li Ewropa (KCDK-E) Eşbaşkanı Yüksel Koç da katıldı ve bir konuşma yaptı. Koç, şöyle dedi: "Bugün Amerika'nın aldığı bu karara karşı birçok şehirde eylem yapıyoruz. Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan terörist değildir. Amerika Birleşik Devletleri'nin bu kararını geri çekmesini istiyoruz. Onlar Kürt halkının onurudur. Kürt halkı DAİŞ'e karşı savaştı. Kürtlere haksızlık yapılmaması gerekir. ABD kirli savaşı desteklememeli ve barış için çabalamalı."

Eyleme NRW eyaletinin farklı şehirlerinden Kürdistanlılar katıldı.