Düsseldorf’ta Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Düsseldorf’ta Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye" şiarıyla düzenlenen eylemle protesto edildi.

Almanya Düsseldorf kentinde Demokratik Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) ve NRW öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşte Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük işgal saldırıları protesto edildi. “İşgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, Zap, Metina. Dem dema Azadiye” şiarıyla Düsseldorf HBF karşısındaki DGB Haus önünde toplandan Kürdistanlılar,  sık sık “Avaşin, Zap, Metina Bijî Berxwedana gerilla” sloganları attı. 

Eylemde Fed-Med NRW adına konuşan Engin Sever,  ABD, İngiltere ve diğer uluslararası güçler ile Türk devletinin ortak bir konseptle Medya Savunma Alanları’na yöneldiklerini ve tüm Kürt kazanımlarının hedeflendiğine ifade etti. Kürtlerin özgürlük mücadelesinin terörize edilme çabalarına tepki gösteren Seven, Türk devletinin işgal, talan ve soykırım uygulamalarını ise uluslararası güçlerce desteklendiğine dikkat çekti. 

Teko-Jin aktivisti ise Kürt halkına karşı NATO devletlerinin desteğiyle faşist Türk devletinin soykırım savaşı başlattığını, bu işgal savaşından yapılacak her katliamdan tüm devletler sorumlu olduğunu belirtti. 

 Eylem, sloganlarla sona erdi.