'Ecevit Piroğlu'na özgürlük' kampanyasına çağrı

Ecevit Piroğlu'na özgürlük isteyen inisiyatif ve birlikler, Sırbistan hükümetine "iadeyi durdur" diye seslenirken, halkları da dayanışmaya çağırdı.

Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi,  Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), ASM tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiyeli komünist önder Ecevit Piroğlu, uzunca bir süredir Sırbistan devleti tarafından Türkiye'ye iade edilmek üzere Sırp hapishanelerinde tutsak ediliyor. 3 Haziran 2022 günü Belgrad'da görülecek son iade duruşması öncesi tüm dünya halklarını; Ecevit Piroğlu'nun özgür bırakılması için Sırbistan hükümetine karşı harekete geçmeye ve iadeyi durdurma kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

Türkiye'deki cezaevlerindeki işkencelere dikkat çekilen açıklamada, "Sırbistan hükümeti, Erdoğan'ın muhaliflerine yönelik operasyonlarına alet olmaktadır" vurgusunda bulunuldu.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Tüm dünya emekçileri ve ezilenleri ile birlikte, 3 Haziran 2022 gününe kadar Ecevit Piroğlu'na özgürlük diyeceğiz. Sırbistan hükümetini, Erdoğan diktatörlüğü ile suç ortağı sayılmaması için iade kararından vazgeçmeye ve Piroğlu'nu özgür bırakmaya çağırıyoruz. Tüm demokratik kamuoyunu kampanyamıza destek vermeye ve eyleme geçmeye, dayanışmaya çağırıyoruz."