Ekim Ayı Şehitleri Bensheim’de anıldı

Ekim Ayı Şehitleri Bensheim’de anılırken, Ekim ayında başlatılan Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi karşısında sorumlulukları layıkıyla yerine getirme görevi hatırlatıldı.

Almanya’nın Bensheim kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-E) organizesiyle Kürt Özgürlük Hareketi’nde çoğu kadın Ekim ayında şehit düşenler anıldı.

Ekim Ayı Şehitleri şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kadın Meclisi ve TJK-E adına konuşmalar yapıldı.

Ekim ayında şehit düşenlerin çoğunun işbirlikçi ve ihanetçi çizgide duran KDP’nin eliyle katledildiğini belirten TJK-E üyesi Delal Bêrîtan, “1992’den bu yana Türk devletiyle birlikte saf tutan aynı ihanet sürüyor. Artık kanser gibi Kürtlere yapışan Barzani Ailesini tarih sahnesinden silmek lazım” dedi.

Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) Eşbaşkanı Xoşnav Ata da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin yanı sıra fiziki özgürlüğüne ve Kürt sorunun siyasi çözümüne ilişkin başlatılan hamleye de dikkat çekerek, “Önder Apo’nun 74 merkezde aynı anda sahiplenilmesi artık bir halkın önderi olmaktan da öte ezilen tüm halkların önderi haline geldiğini gösterir. Bize düşen kadın özgürlüğü çizgisine, şehitlere ve özgürlüğümüz için savaşan gençlere sahip çıkmak, görevlerimizi layıkıyla yerine getirmektir” diye konuştu.  

Konuşmalar ardından Ekim Ayı Şehitleri’ni anlatan bir sinevizyon gösterildi. “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı anma etkinliği, şehit Bêrîtan’ın vasiyeti üzerine yapılan helva tatlısı dağıtılması ile sona erdi.