Ekim ayı şehitleri Paris'te anıldı

Şehit aileleri komitesi ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F)'nin organize ettiği anmaya şehit aileleri ve Kürdistanlılar katıldı.

Paris Pir Sultan Abdal dergâhında yapılan anma, Bêritan (Gülnaz Karataş) şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit aileleri komitesi üyeleri Telli Alagöz ve Celil Akdoğan anmada kısa birer konuşma yaparak “Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri bizlerin onuru ve gururudur, onların mücadelelerine layık olacağız. Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.  

Anmada konuşan Avrupa Kürt Kadın Hareketi üyesi Zelal Amed, Bêritan (Gülnaz Karataş) şahsında tüm şehitlerimizin önünde saygıyla, minnetle eğiliyorum diyerek şunları belirtti "Şehitlerimizin anılarına en doğru yaklaşımı bize öğreten, büyük acıyı büyük güce dönüştüren uzun süredir kendisinden haber alamadığımız Önder Apo büyük bir direniş sergiliyor. Bu vesileyle, şehitlerin yolunda sonuna kadar giden ‘Yaşıyorsam şehitlere verdiğim sözü yerine getirmek içindir’ diyen Başkan Apo'nun direnişini buradan bin kez selamlıyorum".

Ekim ayı şehitlerinin Kürdistan özgürlük mücadelesindeki önemine değinen Amed devamla şöyle konuştu "Ekim ayı özellikle kadın özgürlük mücadelemiz, kadın örgütlenmemiz, özgürlük inancımız, ordulaşmamız ve bugün ulaştığımız evrensel düzeye büyük bir kapı açmıştır."

Ekim ayı şehitleri anma etkinliği sinevizyon gösteriminin ardından "Şehit Namırın" sloganları ile son buldu.