Ekim ayında ölümsüzleşenler Strasbourg’da anıldı

Strasbourg’da Ekim Ayı Şehitleri’nin anıldığı etkinlikte Şehit Bêrîtan başta olmak üzere Ekim ayında ölümsüzleşen yüzlerce şehidin hayalinin mutlaka gerçekleştirileceği sözü yinelendi.

Ekim Ayı Şehitleri Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

TJK-E (Avrupa Kürt Kadın Hareketi) öncülüğünde düzenlenen anma etkinliği, Kurdistan Devrim Şehitleri başta olmak üzere dünya devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Anma etkinliğinde yapılan konuşmalarda başta KDP ihanetine karşı eşsiz direniş göstererek kadın ordulaşmasının sembolü haline gelen Bêrîtan (Gülnaz Karataş) Ankara’da fedai eylem gerçekleştiren Erdal Şahin ve Rojhat Zîlan, 18 ve 19 Ekim günlerinde Kurojahro Direniş Alanı’nda özgürlük güçleri ile işgalci Türk ordusu arasında çatışmalarda şehit düşen Jîndar Rûmet Meyaser (Berjîn Arşimet) ve tüm Ekim Ayı Şehitleri anlatıldı.

Şehit Bêrîtan’ın ihanet ve işbirlikçiliğe karşı başkaldırının simgesi olduğu belirtilen konuşmalarda PKK’nin şehitler partisi olduğu vurgulandı. Şehit Bêrîtan başta olmak üzere Ekim ayında ölümsüzleşen şehitlerin hayalinin mutlaka gerçekleştirileceği sözü yinelendi.

Anma etkinliğinde konuşan şehit Jîndar Rûmet Meyaser’in (Berjîn Arşimet) kardeşi ve yoldaşı Pelda Arşimet, kardeşinin Kürt halkının şehidi olduğunu belirtti. “Kardeşimin mücadelesine layık olmak temel görevimdir artık” diyen Pelda Arşimet, kardeşinin onurlu bir mücadelenin neferi olarak ölümsüzleştiğini belirtti. “Üzgün değilim, çünkü o halkının özgürlüğü için en anlamlı yolu yürüdü” diyen Pelda Arşimet, “Halkımın ve Önderliğimin başı sağolsun” diyerek Kürt halkının mutlaka özgürleşeceğinin altını çizdi.