Ekin Tolhildan ve Mihyeddin Gulo Grevenbroich’te anıldı

Avaşîn şehidi Ekin Tolhildan ile Qamişlo şehidi Mihyedîn Gulo, Grevenbroich’te düzenlenen etkinlikle anıldı.

Haziran 2022’de şehit düşen YJA Star gerillası Ekin Tolhildan ve Türk devletinin Ağustos 2022’de Qamişlo'ya düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Öz Savunma Güçleri savaşçısı Mihyedîn şahsında Zap, Avaşîn, Metîna ve Qamişlo şehitleri, Almanya’nın Grevenbroich kentinde anıldı. 

Şehitler için düzenlenen anma etkinliğinde KOMAW (Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği) adına bir konuşma yapıldı. Türk devletinin Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı taktik nükleer silah kullanımına karşı dünya kamuoyunun sessizliğinin kabul edilemez olduğu ifade edilen konuşmada, Türk devletinin NATO desteği ve onayıyla imhayı amaçladığına işaret edildi. Kürt halkının, kirli savaşa karşı olağanüstü bir iradeyle savaşan evlatlarına sahip çıkılması gerektiği belirtilen konuşmada, “Gün gerillaya sahip çıkma günüdür. Herkes üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmelidir” denildi. 

Anmada Mihyedîn Gulo’nun kuzeni de söz alarak, düşmanın yaşattığı zulüm karşısında ihanete başvuranların tarih ve halk nezdinde asla affedilmeyeceğini vurguladı ve “İhanet değil direniş özgürlüğü getirir” dedi. 

Şehit Ekin Tolhildan’ın ailesi adına ise kuzeni söz aldı. Konuşmacı, “Şehide sahip çıkmanın yolu, onların bıraktığı yerden mücadeleyi devam ettirmektir” diyerek, şehitlerin yolunda yürüyeceklerinin sözünü verdi.