Enternasyonalist gençler Frankfurt Havaalanı’nda sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi

Almanya’nın Frankfurt kentinde bir araya gelen enternasyonalist ve devrimci Kürt gençleri, TC devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı Frankfurt Havaalanında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Havaalanı içerisinde bir açıklama gerçekleştiren gençler, işgal ve soykırım saldırılarına karşı her zaman alanlarda olacaklarını vurguladı.

Gençler Türk devletinin gerçekleştirdiği saldırılara karşı tüm devrimci gençlerin alanlarda olması gerektiğini vurgularken, sözde insan hakları kurumlarının Türk devletinin insanlık dışı saldırılarına sesiz kaldığına da değindi.

Ayrıca devrimci gençler yaptıkları yazılı açıklamada başta Avrupa’da yaşayan gençleri Önder APO’nun fiziki özgürlüğü ve paradigmasını savunmak için alanlara çağırdı. Gençler yaptıkları açıklamada yapacakları eylemlerde Önder APO’nun fiziki özgürlüğü en temel amaç olarak esas alınacağını bildirdi.Gençler sık sık ‘’Bijî Berxwedana Gerîla’’ sloganları ile Kurdistan gerillalarının direnişini selamlarken Almanca sloganlar ile Alman devletinin bu suça ortak olduğunu teşhir etti.