Enternasyonalist ve Kürt gençlik heyeti Filistin'de

Gençlik Diplomasi Komitesi ve enternasyonalistler, Farkha Gençlik Festivali‘ne katılmak üzere Filistin'e gitti.

Gençlik Diplomasi Komitesi ve enternasyonalist gençlerden oluşan bir heyet, 27. düzenlenen Farkha Gençlik Festivali‘ne katılmak üzere Filistin’e gitti.

Korona salgını nedeniyle verilen iki yıllık aranın ardından, her yıl düzenlenen Farkha Gençlik Festivali 27. kez Filistin'de gerçekleştiriliyor. Bu festival Filistinli gençlerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen enternasyonalistleri de bir araya getiriyor. Bir hafta içinde sadece siyasi tartışmalar ve seminerler yoluyla perspektifler paylaşılırken, aynı zamanda köyde ağaç dikme ve yol döşeme gibi pratik çalışmalar da yapılıyor. 2022 yılında enternasyonalist ve Kürt gençleri, Filistin'in demokratik güçleriyle fikir alışverişinde bulunmak ve halkların dayanışmasını enternasyonalist ruh temelinde pratikleştirmek için Farkha'ya gelen farklı ülkelerden 50 kişilik gençlik örgütleri delegasyonunun bir parçasıydı.

Kürt gençler, İsrail tarafından işgal edilen Filistin topraklarındaki çeşitli yerleri kapsayan üç günlük bir siyasi tura başladı. Bu yerlerde gençler devlet baskısıyla karşılaştı.

Gençler, 28 Temmuz'da Yafa/Al-Nazareth'te, İsrail işgali altındaki Filistin'de yaşayan Filistinlilerden oluşan İsrail Komünist Partisi (MAKI) gençleri tarafından karşılandı. Delegasyonun 50 uluslararası üyesi ve Filistinli gençlerle birlikte geceye devrimci şarkılarla başlandı ve gençler ailelere misafir oldu.

Gençler Ma'alul, Akka, Al-Quds (Kudüs), Bethlehem ve Al-Khalil (Hebron) turlarında da bulundu.

Gençler, 3 günlük turlarda Filistin ve tarihi hakkında pek çok yeni izlenim ve bilgi edinirken, Farkha'ya vardıktan hemen sonra yüzlerce köy sakini ile birlikte açılış gösterisine katıldı. Bunu, konuşmalar ve müziğin yanı sıra Farkha gençlerinin tiyatro ve dans gösterilerinin yer aldığı bir açılış töreni izledi.