Erdoğan ailesinin futbol takımı Floransa’da tepkiyle karşılandı

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin Türkiye Süper Ligi’ndeki takımı Medipol Başakşehir, İtalya’nın Floransa şehrinde protestolarla karşılandı.

UEFA konferans ligi maçında İtalya'nın köklü kulüplerinden Fiorentina ile Stadio Artemio Franchi'de karşılaşan Medipol Başakşehir karşılaşmadan 2-1 yenilgi ile ayrıldı.

Erdoğan ailesi ve iktidarının kara para aklamak için kurduğu yönünde ağır şüpheler olan Medipol Başakşehir takımının Floransa şehrine gelmesi, tepkilere neden oldu.

Bu takımın özellikle YPG şehidi Lorenzo Orsetti’nin (Tekoşer Piling) memleketinde ağırlanması Kürtler ve sol gruplar tarafından kabul edilmedi.

İtalya'nın ünlü karikatüristi Zerocalcare, Lorenzo Orsetti’nin babası Aleksandro Orsetti, İtalya Kürt Komitesi, Floransa Belediyesi meclis üyeleri, öğrenci hareketleri ve sol örgütler yapılan açıklamaya katıldı.

Sivil toplum örgütleri ve öğrenci hareketi adına konuşan Niccolò Bartoloni "Kürt halkına yapılan sömürü, işgal ve katliama dur demek için yıllardır omuz omuza mücadele verirken bugün Floransa’ya katliamın baş sorumlusu diktatör Erdoğan'ın futbol takımının gelmesinin” kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Bartolini, “Sokaklarda, caddelerde, şehirlerde olduğu gibi tribünlerde de yerimizi alıp bu proje takımı AKP ve Erdoğan ailesini rahatsız edeceğiz.” dedi.

Gece saatlerinde Stadio Artemio Franchi etrafına solcu örgütler ve futbolseverler tepki amaçlı afişler ve bildiriler astı.