Erivan’da 15 Ağustos kutlaması

Kürt halkının diriliş bayramı olarak kutladığı 15 Ağustos Atılımı, 38’inci yıl dönümünde Erivan’da kutlandı.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Mala Gel’de yapılan bir halk toplantısıyla 15 Ağustos Diriliş Bayramı kutlandı.

Toplantı şehitler anısına saygı duruşu ile başladı.

Toplantıda Milletvekili Kinyas Hasanov, Kürdistan Komitesi Eşbaşkanı Sılo Dırboyan, Özgür Kadın Birliği üyeleri Jenya Qadır ve Seyrana Celad birer konuşma yaptı.

15 Ağustos Atılımının sindirilmiş, kendini tanıyamayan Kürt halkı için yeniden bir diriliş, bir uyanış günü olduğu belirtilen konuşmalarda, “15 Ağustos Atılımı, bugün düşmanlara karşı kahramanca savaşan gerillanın oluşum temeli olmuştur. Böylesi bir atılım Kürt halkı ve bölge halkları için özgürlük umudu olmuştur. Eğer bugün Kürt halkı, bölge ve dünya halklarının Önderlik felsefesi etrafında kapitalist sistem ve faşizme karşı birlikte bir mücadele içerisindeler ise 15 Ağustos bunun temeli olmuştur” denildi.

Gelinen aşamada herkesin bu kazanımlara sahip çıkmasının altı çizilen konuşmalarda, devamla “Mücadelemizi daha üst bir boyuta ulaştırarak Önderliğimizin fiziki özgürlüğü ve halkımızın özgürlüğe kavuşmasını sağlamalıyız. Tüm yoğunlaşmamız tarihin bize yüklediği bu sorumluluk temelinde olmalıdır” diye belirtildi.