Esslingen'de 2 şehit anıldı: Direnişlerine sahip çıkacağız

Şehadete ulaşan gerillalar Nazlı Yalçın ve Çetin Temel, Esslingen'de anıldı.

Esslingen'deki Kürt Halk Derneği'nde, Medya Savunma Alanlarında şehadete ulaşan gerillalar Nazlı Yalçın (Rojdem Giravi) ve Çetin Temel (Demhat Setkar) için anma etkinliği yapıldı.

Anma etkinliğine Esslingen ve Stuttgart çevresinde yaşayan Kurdistanlılar katıldı. Dernek salonuna şehit gerillalar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları asıldı.

Stuttgart Kürt Halk Derneği Eşbaşkanı Mesut Dağhan, şehadete ulaşan Kurdistanlı gerillaların Kürt halkının onuru olduğunu ifade ederek, "40 yıldır çok zor şartlarda şehitlerimiz mücadeleyi bugünlere getirdi. Bu anlamda onlara resimlerini taşıyarak değil, direniş ve umutlarıni ileriye taşıyarak sahip çıkacağız" dedi.

 'KENDİMİZİ SORUMLU TUTMALIYIZ'

Dağhan, "Düşmanı onların şahsında iyi tanımalıyız. Her Kurdistanlı bu şehadetleri adeta bir kitap gibi okumalı. Bizim de Avrupa'da yaşayan Kürtler olarak üzerimize ne düşerse yapmamız gerekiyor. Dünyanın neresine olursa olsun her bir yurtsever olarak sorumluluğunuzun farkında olacağız. Ve her şehadetten kendimizi sorumlu tutmalıyız" dedi.

 Şehit aileleri adına söz alan Kıyas Yalçın ise Filistin'de devam eden savaşın daha çetininin Kurdistan'da yaşandığını söyledi.

Etkinlikte şehit gerillaların verdiği demeçlerden derlenen sinevizyon da izlendi.