Faz: Efrîn'de gerçekler de ölüyor

Alman gazete Faz, Alman yetkililerin "Türkiye’nin Leopard’ları Afrin’de kullandığını doğrulayamayız" sözünün gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti.

Almanya'da günlük olarak yayımlanan Faz gazetesi, Efrîn'de 'gerçeklerin de öldüğünü' yazdı.

Gazetenin dünkü nüshasında (9 Şubat) yer alan Bülent Mumay imzalı yazıda, Türk devletinin Efrîn'deki işgalci saldırılarına dikkat çekilerek, "Gerçeğin peşinde koşmak ve itiraz etmenin bedeli çok yüksek" vurgusunda bulunuldu. Yazıda, saldırıları eleştirenlerin 'terörist' olmakla itham edildiği ve birçok TTB yöneticisinin de bu kapsamda gözaltına alındığı anımsatıldı. 

'TÜRK ORDUSUNUN BÜYÜK KAYBI...'

Türk ordusunun en büyük kaybı bir tanka dönük yapılan eylemde verdiğine işaret edilen yazıda, bu vesileyle bir gerçeğin de 'öldüğüne' değinildi: "İlk belirlemelere göre Erdoğan’ın en büyük müttefiki olan Rusya’nın ürettiği füze, 5 askerin ölümüne yol açtı. PYD’nin füze ile saldırdığı tankın, Almanya tarafından üretilen Leopard marka olduğu açıklandı. Hatırlayacaksınız, Alman Dışişleri Sözcüsü Maria Adebahr, geçen ay gazetecilerin çektiği Afrin’deki Leopard tank fotoğraflarına inanmamış, 'Türkiye’nin Leopard’ları Afrin’de kullandığını doğrulayamayız, bilgimiz yok' açıklaması yapmıştı."