FED-KURD'dan ‘ihanete karşı sesini yükselt’ çağrısı

Barzani ailesinin Kürt ulusal birliğinin temsiliyetinden rahatsız olduğu belirtilen FED-KURD açıklamasında, “Tüm yurtsever halkımızı soykırıma, işbirliğe, ihanete karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” denildi.

Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu, (FED-KURD), Kurdistan Ulusal Kongresi (KNK) Başûr Temsilciliği’ne yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Türk devletiyle saf tutan KDP'nin sert bir dille kınandığı açıklama şöyle: 

"KDP, Kurdistan halkına karşı suç işleyip Kürt soykırım politikasını devreye koyan işgalci Türk devleti ile birlikte adım adım Kurdistan topraklarını Neo-Osmanlıcılık zihniyetine teslim etme çabası içerisine girmiştir.
Kürt soykırımını tamamlamak isteyen işgalci Türk devletine ön ayak olup bir taraftan Kürt Özgürlük Hareketine karşı Türk askerleriyle kol kola savaş hazırlığı yaparken, bir yandan özgürlük savaşçılarına saldırılara yol veriyor. Bu zihniyet, Kürt halkının ulusal birliğini sağlaması için Başûrê Kurdistan topraklarında bulunan Kürt diplomatlarına bile yaşam hakkı tanımamaktadır.
Hewlêr’de bulunan Kurdistan Ulusal Kongresi ( KNK ) bürosuna yapılan silahlı saldırının sorumlusu, şimdiye kadar herhangi bir açıklama dahi yapmayan KDP ve Barzani ailesidir. Bugün Başûr topraklarında bulunan işgalci Türk devleti ve  onun MİT elemanlarının sudan bahaneler ile işgal girişimlerini tamamlamak istemesi ve buna yol veren Barzani ailesi bunun örneğidir.  
Faşist Türk devletinin rahatsız olduğu kadar Barzani ailesi de Kürt ulusal birliğinin temsiliyeti olan  ulusal kongrenin varlığından rahatsızdır. Bu nedenle Lozan’ın ikinci yüzyılında Rojava’ya, Şengal’e, Rojhılat’a ve Bakur'daki Kürt halkına yönelik soykırım, imha ve inkar politikalarını sürdürmektedir. Bu saldırılar artarken Barzani ailesinin işbirlik pratiği de o denli artmaktadır.
Bu kapsamda tüm yurtsever halkımızı soykırıma, işbirliğe, ihanete karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz."