FED-GEL‘den KDP’ye: İhanet seni bitirmeden vazgeç

FED-GEL, KDP’nin kirli ilişkilerle Kürt halkına ikinci bir Lozan’ı yaşatmaya çalıştığını belirterek, “Tüm halkımızı Özgürlük Hareketine sahip çıkmaya, KDP’nin kirli ilişki ve ihanetine karşı ulusal birliği sağlayarak hesap sormaya çağırıyoruz” dedi.

Faşist Türk devleti ile birlikte Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını sürdüren KDP’ye bir çağrı da Kurdistani Halklar Federasyonu ( FED-GEL BW-BAYERN) Federasyonu’ndan geldi.

Kurdistani Halklar Federasyonu FED-GEL tarafından “İhanet seni bitirmeden vazgeç” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Kürt halkı, Kurdistan’in dört parçasında yüzyıllar boyu büyük acılar yaşamış ve bedeller ödemiştir. in Kürtlere yönelik saldırılara karşı onurlu bir mücadele veren Özgürlük Hareketi, soykırımcı faşist Türk devleti başta olmak üzere sömürgeci güçlere büyük darbeler vurmuş, vurmaya devam etmektedir. Özgürlük Hareketinin direnişi, Kurdistan’nin dört parçasında yaşayan Kürtleri soykırımdan kurtarmıştır. Meşru ve demokratik mücadele veren Özgürlük Gerillası, tüm Kürtlerin tek kurtuluş umudu olduğu gibi Kürtler arası ulusal birliğin de teminatıdır.

Kurdistan’ın parçalanmasını onaylayan Lozan Antlaşması’nın yüzüncü yılını geride bırakıp ikinci yüzyılına girerken Özgürlük Hareketi, ikinci bir Lozan yaşanmaması için Kürtler arası ulusal birliğin sağlanması ve özgür Kurdistan’ın kurulması için mücadelenin yükseltildiği bir dönemde, yine KDP’nin soykırımcı faşist Türk devleti ile kirli ilişkiler içine girerek Kürtlere ikinci bir Lozan’ı yaşatmak istemektedir.

Özgürlük Hareketi, Türk devleti ile yaptığı kirli ilişkilerinden vazgeçmesi yönünde defalarca çağrı yapmasına rağmen, KDP yetkilileri bu çağrıları dikkate almamış ve ihanet ilişkilerini devam etmiştir.

Tamamıyla Kürtlük değerlerinden kopmuş, her şeyiyle Türk devletine teslim olan KDP’nin yetkililerinden Ali Avni, ihanetten hızını alamayarak Özgürlük Hareketinin temsilcilerini hedef göstererek Türk devletinin saldırılarını meşrulaştırmaya çalışmıştır.

FED-GEL olarak tüm halkımızı başta soykırımcı faşist Türk devleti ve tüm sömürgeci güçleri bozguna uğratacak Kürtlerin tek umudu olan Özgürlük Hareketi ve gerillasına sahip çıkmaya, KDP’nin kirli ilişki ve ihanetine karşı ulusal birliği sağlayarak hesap sormaya çağırıyoruz.”