GÖRÜNTÜLÜ

FED-KURD’dan festival çağrısı: Gelin tarihi bir mesaj verelim

Bu yılki festivalin kültür kırımına karşı düzenleneceğini vurgulayan FED-KURD Eşbaşkanı Menderes Canbek, “Gelin orada düşmanımıza kültürümüzden, Önderliğimizden vazgeçmeyeceğimizi gösterelim, tarihi mesajımızı verelim” denildi.

Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu (FED-KURD), 21 Eylül’de Frankfurt’ta 32’ncisi düzenlenecek Uluslararası Kürt Kültür Festivali için katılım çağrısında bulundu.

FED-KURD adına açıklamayı FED-KURD Eşbaşkanı Menderes Canbek yaptı. Canbek, şöyle konuştu: 

“Rêber Apo, İmralı duvarları arasında tecrit, işkence ve soykırım sistemi altında tutuluyor. Rêber Apo, orada tarihi bir direniş içerisindedir. Kürdistan Özgürlük Gerillaları da Kürdistan dağlarında düşmanın en gelişmiş tekniği, teknolojisine karşı büyük bir direniş gösteriyorlar. Özgürlük tutsakları Türkiye ve Kürdistan zindanlarında direniyor. Bizler de Avrupa’da direniş alanı açıyoruz. Bu, düzenlediğimiz 32’nci festivalimizdir. Bu yıl, tarihi festivali Kürt kültür kırımına karşı düzenliyoruz. Biz diyoruz ki; gelin, 21 Eylül 2024’te Frankfurt’taki Rebstockpark’ta düşmanımıza kültürümüzden, Önderliğimizden vazgeçmeyeceğimizi gösterelim. Orada düşmana karşı govend tutalım, kendi dilimizde konuşalım, tarihi mesajımızı verelim. Tecridi kıracağız, Kürt sorununu çözeceğiz. Biz Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu adına şimdiden festivali kutluyoruz. Çocuk, kadın, genç, yaşlı herkesi yöresel kıyafetlerimizle süslenip 21 Eylül’de, Frankfurt’ta halaya duralım.”