FED-MED kuruluş kongresini yaptı

NRW Eyaleti Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED) kuruluş kongresini, Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirdi.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'nde yaşayan Kürdistanlılar, merkezi Düsseldorf'ta olacak ama dört merkezde faaliyet yürütecek olan yeni bir federasyon kurdular.

Köln kentinde Pazartesi günü yapılan kuruluş kongresiyle Nordrhein Westfalen / Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu (FED-MED) yönetimin belirleyerek çalışmaların startını verdi.

Hazırlık Komitesi'nin hazırladığı tüzük ve program tartışmaların ardından son biçimi verilerek oy çokluğuyla kabul edildi. 15 kurucu üyesi olan FED-MED'in eşbaşkanları da belirlendi.

Merkezi Düsseldorf'ta olacak Federasyon, dört merkezde daha çalışmalarını yürütecek. Federasyon, özellikle Kürtçenin yaygınlaştırılması, Kürt toplumunun sosyal ve kültürel kapasitesinin geliştirilmesi için çalışacak. Kürt toplumuna, haklar, yasal mevzuatlar ve karşılaşılan sorunların çözüm olanakları konusunda yardımcı olacak Federasyon, zengin sanat- kültür -eğitim kursları ve etkinlikler düzenleyecek.