FEDA: İktidar toplumu susturup zulmünü sürdürmek istiyor

FEDA, Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal saldırılara dair açıklamasının ardından tutuklanmasına tepki gösterdi, "İktidar toplumu susturup zulmünü sürdürmek istiyor" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İnsan hakları savunucusu ve TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sorunu çözmekle mükellef olan siyasilerin linç kampanyasının ardından bağımlı yargı tarafından gözaltına alınıp tutuklandı" denildi.

'ALEVİLER ÖZGÜRLÜĞÜN YANINDA OLACAK'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Aydın ve bilim insanı olmanın sorumluluğuyla kimyasal silah ile ilgili kanaatini ve düşüncesini ifade eden Şebnem Korur Fincancı, AKP ve MHP başta olmak üzere inkârcı nahak zihniyetten beslenenler tarafından hedef gösterilmiş, bağımlı yargı tarafından da hukuksuzca tutuklanmıştır.

Keza işleri bağımsız ve objektif haberlerle kamuoyunu aydınlatmak olan gazeteciler de bu hukuk dışı furyadan nasibini alıp tutuklanmışlardır.
Başta Kürtler ve muhalifler olmak üzere toplum kesimlerine yönelik bu hukuksuz, kuralsız ve haksız saldırıları kabul etmiyoruz.

 AKP-MHP iktidar bloku seçim sath-ı mailine girdiğimiz bu günlerde korku iklimi ile toplumu korkutarak sindirmeye, iradesine el koymaya çalışarak zulmünü sürdürmek istiyor.

Her dönemin hakikatinin savunucusu biz Aleviler, bu dönemde de faşizme, zulme ve nahak zihniyete karşı demokratik hak ve özgürlüklerin yanında olmak durumundayız.
Hak, hukuk, adalet arayışçılarını, mazlum ve mağdur halkları ve inançları özgür ve ortak yaşam için birlikte mücadeleye çağırıyoruz."