FEDA Alevileri hedef alan ‘ırkçı faşist’ saldırıları kınadı

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Ankara’da üç Alevi kurumunu hedef alan “ırkçı faşist” saldırıları kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan FEDA, “İnkârcı, katliamcı ve asimilasyoncu zihniyetin Alevilere dönük saldırı ve kültürel soykırımı devam ediyor. Katliamcı zihniyetin sonucu Yası Muharrem’ın ilk gününde Ankara'da Şah-ı Merdan Cemevi, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi ve Ana Fatma Cemevi'ne saldırılar düzenlenmiş, Alevi Pîri ve Alevi canları linç edilmek istenmiştir” dedi.

“Öncelikle bu ırkçı faşist saldırıyı şiddetle kınıyor, her sürekten tüm Alevilere geçmiş olsun diyoruz” diyen FEDA, bu “eş zamanlı saldırıların bir merkezden yapıldığını, faillerin kollandı ve korunduğunu, her zaman olduğu gibi cezasızlıkla ödüllendirileceğini” belirtti.

FEDA, “Planlı olduğu anlaşılan bu saldırılar siyasal iktidarın Alevileri inkarının, itibarsızlaştırmasının ve kültürel soykırımda ısrarının sonucu yaşandığını iyi bilmek durumundayız” diye ekledi.

Açıklamada, “Öyle anlaşılıyor ki, AKP ve onun tekçi aklı Alevi kurumlarına saldırı ve provokasyonun startını vermiş bulunuyor. Aleviler olarak bu gerçekliği görerek demokrasi, adalet, barış, kardeşlik cephesinde daha çok kenetlenmeli, örgütlü olmayı başarmak durumundayız. Aleviler bu saldırıların arkasında tekçi egemen aklın olduğu bilinci ile hareket etmelidirler. Bu anlamda saldırılarda siyasal iktidarın sorumluluğu vardır. Asla bu sorumluluktan kaçamaz” ifadeleri kullanıldı.

Failleri, yönlendirenleri ve organize edenleri açığa çıkarmanın iktidarın sorumluluğunda olduğunu belirten FEDA, “İnkâra, asimilasyona ve kültürel soykırımcı nahak zihniyete karşı başta her sürekten Aleviler olmak üzere demokrasi güçlerini birlikte mücadeleye” çağırdı.