FEDA’dan Erdoğan’ın Sivas Katliamı affına tepki

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas Katliamı davasından tutuklu bir kişinin cezasını daha kaldırmasına tepki gösterdi.

FEDA yaptığı yazılı açıklamada “AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak katledildiği Sivas Katliamı davasında idama mahkum edilen Hayrettin Gül’ün ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen cezasını ‘sürekli hastalık’ gerekçesiyle kaldırdı” diye hatırlattı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Pan-Türkçü ve Pan-İslamist iktidar, bir yandan Alevilere yeni bir bellek ve yeni bir don biçmeye çalışırken diğer yandan da Alevi katliamında suçu sabit olan ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsünü af ediyor. Tamda Sivas katliamında henüz 18 yaşındayken katledilen Nurcan Şahin’inin babası Mahmut Şahin Hakk’a yürürken katili affediliyor. Zindanlarda siyasi düşüncelerinden dolayı binlerce hasta tutsak Adli Tıp raporlarına rağmen tutulurken bir katilin hasta olduğu gerekçesi ile salıverilmesi bir aymazlıktır. Daha önce Sivas davası sanıklarından Ahmet Dede’yi, Mayıs seçimleri öncesinde Hizbullah sanıklarını bıraktıran Erdoğan, Hayrettin Gül’ü de bıraktırarak Kürtlerin ve Alevilerin katillerini cezasızlıkla onurlandırmıştır.

Ülkede düşüncesinden dolayı onbinlerce tutsak, yüzlerce aydın, yazar, gazeteci ve sanatçı, halkın özgür iradesi ile seçtiği milletvekili ve belediye başkanları cezaevlerinde açıkça işkence altındayken katil olduğu mahkemelerce suçu sabit görülenleri affetseniz de biz affetmeyeceğiz.

Herkesi evrensel hukuka davet ediyor, çifte standarttan vazgeçmeye çağırıyoruz”