FEDA: Devlet kasıtlı olarak müdahaleyi geciktirdi

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Türk devletinin depremin yol açtığı yıkıma kasıtlı bir şekilde müdahaleyi geciktirerek daha büyük kayıplara neden olduğunu belirtti.

Mereş merkezli depremlere ilişkin yazılı açıklamada bulunan FEDA, “Depreme müdahale etmeyi kasıtlı olarak geciktiren devlet, halklarımızın karlı kış günlerinde enkaz altında soğukta daha çok acı çekmesine, büyük kayıplara neden olmuştur. Bütün bu zulmü, zorbalığı ve hoyratlığı halklarımıza reva gören bu devlet, aynı soykırımcı sömürgeci yaklaşımını farklı biçimlerde de sürdürmektedir” dedi.

Türk devletinin soykırımcı bir zihniyetle yaklaştığını kaydeden FEDA, “Bu katıksız düşmanlığı, vahşi ve barbarlığı yüzyıldır halklarımıza yaşatan nahak zihniyet, insanların cesetlerini sokaklara terk etmiş, acıyı yaşayan canlarımıza insanlık dışı muamelelerle yaklaşmış, cenazelerin motosiklet ve kamyonetler üzerinden taşınmasından utanç duymamıştır” diye ekledi.

“İnsanlık dışı bu ırkçı zihniyeti şiddetle kınayan” FEDA, “Devlet başından beri deprem bölgesinde bulunmamış, depremin yaşandığı ilk dört günden sonra kısmi görünse de bu kez DAİŞ’çi, ırkçı slogan ve tekbirlerle vatandaşları ayrıştırmış, Türkçü- Sünni İslam’ı topluma dayatmıştır. Bu faşist sloganların genellikle Kürt- Arap Alevi halkımızın yaşadığı alanlarda atılmış olması ise manidardır” ifadelerini kullandı.

Soykırımcı uygulamaları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan FEDA, “Kimse ne halklarımızı yalnız görsün ne de yapabileceklerimizi hafife alsın. Biz halkların bilinci, iradesi ve hafızasıyız. Halklarımızın özgür geleceği ve Alevi inanç hakikatini yaşatma mücadelesinde daha da kararlıyız” dedi.